Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Erős Pista és piros arany...

2014.09.23. 17:55 | margit2 | 10 komment

Mivel szépen bepirosodott  a kápia paprika és a chili is, ezért már a múlt héten Erős Pistát, ma pedig piros aranyat is csináltunk télre. Szerencsére az idén a sok esőnek köszönhetően a paprika terméssel legalább meg vagyok elégedve! :-)

 Én így készítem:    ... Erős Pista és piros arany

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr556724939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2014.09.25. 14:17:57

Az idén nem főzetem ilyen darált paprikákat, pedig nagyon szeretjük az erőset, főztem viszont M Club pjidruját, amit két éve kipróbáltam és nagyon ízlik mindenkinek. Paradicsomlében főzött csili paprika, fűszerekkel.
Nagyon erős, és elég egy-két paprikát feldarabolni belőle, és hozzá adni bármihez.

margit2 2014.09.25. 15:30:10

@Amerika24:
Az Erős Pistát és a piros aranyat nem kell főzni...ennek az a lényege, hogy nyersen, sóban tesszük el...
Amit Te írtál, annak a receptjét is megnézném... Hol találom?

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2014.09.25. 21:23:43

M Clubnak van egy főzős blogja is, ott megtalálod...

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2014.09.25. 21:28:59

Hát még sincs ott az az oldal, most nézetem...erre a blogra nem rakta ki.
Talán tőle kellene megkérdezni merre is keressük azt a főzős oldalát ?
Amúgy nekem megvan a recept, mert elmentettem, de sokkal jobb, ha ő adja...igaz...

margit2 2014.09.26. 09:02:24

@Amerika24:
Köszi, de csak elolvasni szerettem volna, mert már főzni az idén nem akarok... Főztem be bőven... A paradicsomot már tegnap elkezdtük kitépni, nincsen rajta már egészséges, el kell dobni, paprika ugyan van még, azt még eszegetjük...
Majd akkor rákérdezek ott, ha nem felejtem el. :-)
Most megyek, mert rengeteg a teendőm...

Barczai Anna 2014.09.26. 19:35:05

Szia Margitka! De rég írtam már megint! Pedig rá szoktam ám nézni a blogra. Már annyit nyeltem nálad az almás piték láttán, hogy végre én is elszántam magam. Kint pihen a tepsiben. Én már teszteltem, de a család még nem. Szép hétvégét!

Barczai Anna 2014.09.26. 19:36:53

Margitka! Ilyen paprikát mi már anyuval évek óta csinálunk. Én mindenbe belerakom:pöribe, főzelékekbe, levesekbe. Isteni! Te is rakod az ételekbe, vagy kenyéren is eszitek?

margit2 2014.09.26. 21:28:00

@Barczai Anna:
Szia Anna! Ma amikor szedtem a fáról délután az almát, nekem is eszembe jutott a pite... de most a héten kihagyom.. majd a jövő hét vége felére tervezem újra megsütni... Remélem, hogy ízlik Nektek is! :-)

margit2 2014.09.26. 21:31:30

@Barczai Anna:
Ancsa!
Ez nem új dolog, de pár évig nekem kimaradt az elkészítése, mivel a paprika termés nem volt valami jó nálunk... De az idén a sok esőnek köszönhetően nagyon sok és szép paprikánk termett... Még mindig szedjük a kertből a paprikát, amíg nem lesz fagy, addig lesz is szerencsére! :-)
Igen, teszek az ételekbe, de szeretem akár libazsírra kent kenyérrel is! :-)

margit2 2014.10.05. 11:39:30

@margit2:
A fiúk kedvéért legközelebb csípős paprikával is kipróbálom.
süti beállítások módosítása