Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

sajtos tallér...

2014.12.18. 14:49 | margit2 | 6 komment

Ma már sütöttem sajtos tallért is. Ez is olyan előre készíthető, ami akár 3--4 hét múlva is ehető lenne... csak ugye elfogy... dobozokban tárolom most.  De azért majd sütök a jövő héten túrós pogácsát is, hogy legyen 2 féle sós is... viszont azt nem lehet ennyire előre megsütni, csak 3-4 napig állna el... ha maradna...

A receptje megtalálható itt:   ... Sajtos tallér

A héten linzert is  sütöttem, próbaként most zsírral.  Aztán nutellával összepárosítottam, végül a tetejét még csoki mázba is forgattam, mert volt maradék a mézesek mártogatása után, és nem akartam kiönteni... Már dobozban vannak. Mártogatás előtt le is fotóztam:

A recept itt található:  ... Linzer

Az első tepsit kicsit szerintem picit túlsütöttem, de igyekeztem úgy párosítani, hogy a másodikkal keverjem, az már világosabb maradt, mert 2 perccel rövidebb ideig sütöttem... Talán jó is, hogy nutellával megtöltöttem, és a csokimáz is puhítja... Bár ennek porhanyósnak kell lennie...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr396995091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2014.12.18. 19:39:36

De jól haladsz...mennyi finomság. Jó ezekben az apró sütikben, hogy előre elkészíthető, s így marad idő másra is karácsony tövében.
Nálam még csak a mézes van, egy díszdobozba csukva, de elől hagyom, eszegessék nyugodtan, ha kívánják.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2014.12.18. 19:42:01

Most néztem a linzer receptedet, s olyan mint az enyém, igaz én nem zsírt használok. Viszont elárulok valamit, amit én is csak mostanában tapasztaltam. A cukrászok nem tesznek sütőport a linzerbe, s egyáltalán nem deformálódik nekik, kipróbáltam, és tényleg megtartotta eredeti formáját.

margit2 2014.12.18. 19:52:28

@Amerika24:
Mi csak ketten vagyunk itthon a férjemmel napközben, és a nagy fiam csak este jön meg 6 óra körül, van amikor még később is... Édeset este már nem nagyon kívánunk... A másik fiam már 1 éve Pesten lakik... Ilyenkor nem eszegetünk mézest, és a linzert is csak megkóstoltuk... Aztán tegnap és ma elpakoltam a dobozokba. Persze egy kicsit hagytam én is nassolni, de már nem fogy annyi édesség nálunk... Bezzeg a sajtos tallérból inkább szedegetünk... Egy nagy dobozt teleraktam, a többi itt is elől van... na arra inkább rájárunk mindannyian! :-)

margit2 2014.12.18. 19:59:51

@Amerika24:
Ez nem az én linzerem, hanem az egyik fórumozom írta be nálunk az oldalamon a fórumba még... Csak kipróbáltam ... Én vajjal készítem a linzereket, van 2 féle is, tavaly mindegyiket sütöttem ilyenkor... most még nem... de lehet, hogy már nem is fogok, mert tortát is kell sütni, megígértem...
Te is vajjal készíted a linzereket?

Na igen, gondolom, hogy jó sütőpor nélkül is finom... de tulajdonképpen a túrós pogácsa is mennyire kapós!... már egyre többen azt sütik felénk is... na abba sem kell se sütőpor, se szódabikarbóna, és sem pedig élesztő... csak pihentetni kell a tésztát..
Meg például a hókifli is ilyen, abba sem kell! ... és milyen finom is tud lenni! :-)

greenfo 2014.12.18. 23:19:19

@margit2: A sütőpor íze érződik is a tésztákon. Kissé csípős lesz tőle. Túróval főleg sajtos rudat készítünk.

margit2 2014.12.19. 07:43:22

@greenfo:
Igen, ebben igazad van... Én gyakran helyettesítem szódabikarbónával a sütőport... de ha nem muszáj, akkor teljesen elhagyom majd én is.... Hiszen már pár sütinél bebizonyosodott, hogy elég a pihentetés is a sütés előtt, és nem, is kell bele...
Én általában pogácsát, kockákat sütök, de valóban rúd alakúra is lehet vágni a túrós tésztát. :-)
süti beállítások módosítása