Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Kocsonya...

2015.01.03. 09:05 | margit2 | 8 komment

Sem karácsonyra, sem pedig szilveszterre nem főztünk kocsonyát, mert  túl sok étel volt, nem fogyott volna el biztosan minden... Még tegnap is maradékokat ettünk... Laza napot tartottunk, más dolgom nem is volt csak a kocsonya főzése. 

A recept megtalálható itt, ahogy készítem:   ... Kocsonya

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr657035873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greenfo 2015.01.03. 09:44:24

Nagyon szép, és biztosan finom is! Az én fazekam is csordultig szokott lenni, és ugyanígy készítem - talán fokhagymából teszek többet. Hamarosan én is főzök kocsonyát.

margit2 2015.01.03. 10:02:08

@greenfo:
Köszi! Ezzel a tányérral már végzetem, de hogy milyen finom is volt!!! ... Újabban már én is teszek bele a végén egy egész fej fokhagymát sóban összetörve az utolsó 10-15 percre... Imádjuk! :-)

pitypangoss · http://kataablog.blog.hu/ 2015.01.03. 20:39:43

én is főztem,igaz nem szeretem,de szívesen készítem :)

margit2 2015.01.03. 20:47:47

@pitypangoss:
Én csak a sovány húst és a "remegő" levét eszem meg.. igaz, hogy nálunk mindenki így van vele...
A bűrkét és a zsíros húsit a kutyáknak adjuk... bár ezért már kaptam megrovást, de nem tudnánk megenni... viszont bele kell főzni, attól kocsonyásodik meg, és persze a sok fokhagymától! :-)

Dédike 2015.01.08. 12:57:39

A börke pedig jót tesz az izületi kopásoknak, Természetes gyógymód!

margit2 2015.01.08. 17:57:09

@Dédike:
Igen, tudom, az abból kinyert zselatin....

Aloha3 2015.01.19. 18:53:55

Imádjuk a kocsonyát! Nálunk a férjem a specialista, a hétvégére főzött is....:-)
Ez is nagyon jól néz ki Margitka!:-)

margit2 2015.01.20. 07:38:03

@Aloha3:
Hihi, nálunk is a férjem teszi fel főni a kocsonyát! Én már csak a húsok tányérokba rakodásánál, és a levének a kimerésénél segítek... Beszélgettük is a napokban, ha kicsit újra hűvösebb lesz, akkor főzünk újra, már a hozzávaló is meg van... :-)
süti beállítások módosítása