Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • Amerika24: Nem is emlékszem rá, mikor sütöttem utoljára rétest. Pedig nagyon szeretem. Én is bolti leveles té... (2024.04.23. 22:15) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Barátfüle....

2015.03.04. 17:58 | margit2 | 4 komment

Már pár hete emlegettük, hogy kellene csinálni barátfülét...  Aztán valahogy mindig elmaradt. Már meg is feledkeztem róla, pedig nagyon szeretem. Aztán ma a férjem felvetettem, hogy csináljak. Olyan jóízűen falatoztuk! Igazán egyszerű, de finom étel.

A receptje megtalálható itt:   ... Barátfüle

A dió pucolás is olyan munka, amit mindig csak elhalasztok... de már azzal sem lehet sokáig várni... Sőt! Már elég sok a hibás is benne... De azért ma is szépen lett! 20 dkg-os adagonként elzacskózom  a fagyasztóba, és amikor kell, csak előkapok belőle... Ez is éppen akkora adag itt:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr307240979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greenfo 2015.03.04. 22:01:07

Nagyon jó ötlet a dió tárolására!

margit2 2015.03.05. 07:14:38

@greenfo:
Igen az szerintem is! ... Én bizony már hosszú évek óta a fagyasztóba teszem a megtisztított diót... Ha kell, előveszek egy adagot, és pillanatok alatt lehet is már darálni! :-)
Na és nem elhanyagolandó, hogy nem dohosodik meg állás közben a dió, mintha például a spájzban, vagy bárhol máshol is tárolnánk....

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2015.03.07. 09:23:48

Én is így teszek a dióval , már évek óta. Igaz, a tavalyi dió nem valami szép, és alig akar kijönni a héjából. Még van egy kevés, amit meg kellene pucolnom, de az a késsel való kibányászás a héjából nagyon lassan megy. Emlékszem tavaly januárban egyszerre megpucoltuk az összeset, törés után egyszerűen kifordult a héjból . Azt mondják, sok volt az eső, és ezért ilyen most a dió.

margit2 2015.03.07. 15:57:26

@Amerika24:
Én nekem sok maradék volt az előző évről, azért vártam a diótöréssel... De most már sokáig nem várhatok.. Én sem vagyok megelégedve a tavalyi minőségével... De hiányom az nincsen dióból szerencsére...
süti beállítások módosítása