Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Lecsó - natur....

2015.09.02. 08:48 | margit2 | 2 komment

Az idén szerencsére a jó melegnek, na és persze az öntözésnek és kapálásnak hála, sok  kápia paprikánk lett.

Talán így közelebbről látni, hogy milyen szép is! ... Tegnap szedtünk hozzá a kertből paradicsomot és főztünk be lecsót. Lett 11 üveggel. Már a száraz dunsztban vannak az üvegek. ... Télen majd dinsztelek olajon hagymát, ráöntök 1 kis üveggel, aztán teszek bele rizst, esetleg virslit, vagy kolbászt... stb.. Imádom a lecsót!  :-)

A receptje megtalálható itt: .... Lecsó - natur

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr327752610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2015.09.03. 06:54:32

Én is nagyon szeretem, megeszem télen , nyáron.Ezért is főztem be márjó pár üveggel.Majdnem így csináltam, ahogy te, annyi különbséggel, hogy átpasszíroztam a paradicsomot, mielőtt bele raktam a vágott paprikát. De így is ki fogom próbálni, hiszen itt sincs benne héj.

margit2 2015.09.03. 07:11:44

@Amerika24:
Igen, szerintem is érdemes kipróbálni... Én már mindig csak így főzök be. A héjat meg könnyű leszedni, ha előtte forró vízbe teszed a paradicsomot! :-)
süti beállítások módosítása