Mára ebédre főztem egy nagy fazék lencselevest. Másodiknak szilvás gombócot csináltam... Amíg van friss szilva, minden évben készül gombóc. Persze a fagyasztóba is került kimagozva szilva, de a frissel készített gombóc mindig finomabb... Természetesen ilyenkor mindig sütök a tésztájából olajban sült krumplis pogácsát is. A tésztát dupla adaggal gyúrom össze, és amikor már úgy gondolom, hogy elég lesz a gombóc, a többi tésztát jó lisztes deszkán kisodrom körülbelül 2-3 mm vastagra, kiszaggatom pogácsaszaggatóval, és forró olajban kisütögetem. Ez nem maradhat el, hiszen a nagy fiam egyik kedvence. Csak úgy magában is szeretjük, de akár a leves mellé, vagy tejöllel, joghurttal, esetleg tojáskrémmel is nagyon finom!
A recept megtalálható itt: ... Krumplis pogácsa