Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Bagel...

2015.11.20. 17:53 | margit2 | 2 komment

Vasárnap az egyik nagyon kedves fórumos barátnőm, Lia nagyon finom bagelekről hozott fotót. Na én nagyon megkívántam... Gondoltam, hogy kipróbálom is. De én a bajor perec receptje után készítettem el. Már régebben zsemléket is sütöttem ennek a receptnek a segítségével... Most is jól sikerültek. Pontosan 9 darabot formáztam, ez éppen elfért a gáztepsiben. Ezzel nincsen sok munka, és tényleg nagyon finom a végeredmény! Legközelebb zsemlék lesznek! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr128095098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2015.11.21. 18:59:22

Nagyon guszták lettek ezek a bagelek...igaz, én inkább zsemlyéknek nevezném, és rögtön olvastam a bajor perec receptjét, kedvet kaptam nagyon hozzá. Mire jó a szódabikarbónás lekenés? Ezt idáig még nem hallottam...

margit2 2015.11.21. 20:27:45

@Amerika24: Nem lekenni kell ... Hanem felforralom a szódabikarbónát a liter vízzel. A 15 percig kelesztett pereceket, bagelt, vagy zsemléket belemártom 20-30 másodpercre ebbe a lébe. A gáz égve marad, míg mártogatom a vízben...
Majd egy lehetőleg fém szűrőlapáttal kiemelem, a vízből, és belehelyezem a kivajazott tepsibe egymás mellé. Utána hideg helyre teszem 30 percre, végül az előmelegített sütőben 16 perc alatt megsütöm.
Ha kész, még forrón megkenem vízzel, és meghintem a durva sóval.
Feltétlenül süssed meg! :-)
süti beállítások módosítása