Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • Amerika24: Nem is emlékszem rá, mikor sütöttem utoljára rétest. Pedig nagyon szeretem. Én is bolti leveles té... (2024.04.23. 22:15) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Diós kevert...

2016.02.14. 14:58 | margit2 | 2 komment

Ma úgy döntöttem, hogy csak sütök ki a maradék túrós pite mellé egy kis diós kevertet, amit kis szilikon formákban sütöttem meg, lett 14 darab. Most tettem a tésztájába chia magot is, meg aszalt áfonyát, szilvát és csoki darabokat is  szórtam bele... Aztán még főztem 1 liter tejjel étcsokoládés pudingot is mellé, amivel együtt nagyon etette magát.
A nagyobb formák szív formájúak, csak túl sok masszát öntöttem bele, mert nem akartam 2-szerre kisütni... azért mi látjuk, hogy azok... jó kis dagikák lettek.. de a szíveket még 4 perccel tovább hagytam a sütőben...

Ezekben a formákban sütöttem, amit már 2 éve kaptam karácsonyra a gyerekektől:

Nagyon szeretek a szilikon formákban sütni, mindig könnyen ki lehet szedni belőle a sütiket a sütés után. Nem is szabad bent hagyni, mert nem szellőzik, és bevizesedne a kész piskóta. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr808389680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2016.02.15. 09:09:33

Biztos jók ezek a szilikon formák, de még nem használtam semmilyent, ideje volna bevezetnem, csak még arra várok, meglegyen a királyi sütőm, amiben minden jól sikerül. :)
Ezt a diósat én is sütöttem már, nagyon szeretem.
Tavaly télen legtöbbször keksz formájában készült, maglisztekkel, és nem vertem habbá a tojásfehérjét.
Az idén már nem volt igény rá, a fiamtól, ezért inkább ezt a piskótás változatot készítettem. a piskótás alapú sütiket szeretem a legjobban, és hát a dió, az nagyon finommá teszi a tésztát.

margit2 2016.02.15. 11:02:37

@Kincse-: Bevallom, hogy én is sokáig vártam vele... De már örülök neki, mert sokkal könnyebben ki lehet szedni a sütiket belőle, mint a teflonos formákból és a kerámiából... ezt már tapasztalom jó ideje! ... Nem véletlenül drágák :-)
Bizony a dió nagyon finom, jó a sütikbe, de nem mindenki ehet belőle akármennyit... sajnos már nekem is vigyázni kell a fogyasztásával.. csak módjával eszem...
süti beállítások módosítása