Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Narancsos répakrémleves és tepsis zöldbab...

2017.01.05. 15:41 | margit2 | 5 komment

narancsos-repakremleves.jpg

tepsis-zoldbab.jpg

A sok tartalmas ünnepi étel után már igazán jól esett ma egy kicsit könnyebb, egészségesebb ételeket enni. Levesnek egy nagyon finom krémlevest főztem, másodiknak pedig tepsis zöldbabot. Én tökéletesen jól laktam.  A férjemnek is ízlett a leves, de Ő a zöldbab mellé még egy darab sült kolbászt is megevett... mondván, hogy annak már úgyis el kell fogynia... :-)

A receptek megtalálhatóak itt: ... Narancsos répakrémleves   ... Tepsis zöldbab

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4612100875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2017.01.05. 22:08:40

A kolbász az biztosan "nyomósabb" ok, hogy megegye. :)
Nekem nagyon ízlene a tepsis zöldbab, és jó ötletet adtál, köszi!
A répalevessel nem kísérletezem, mert a régi répafőzelék emléke örökre megtiltotta bennem a répa folyósítását :)

Kincse- 2017.01.05. 22:09:38

A kolbász az biztosan "nyomósabb" ok, hogy megegye. :)
Nekem nagyon ízlene a tepsis zöldbab, és jó ötletet adtál, köszi!
A répalevessel nem kísérletezem, mert a régi répafőzelék emléke örökre megtiltotta bennem a répa folyósítását :)

margit2 2017.01.06. 07:08:59

Hihi, nagyon úgy tűnt!.. Még kenyeret is akart enni hozzá, de én rászóltam, hogy ehhez aztán nem kell!... :)
A répaleves lehet, hogy csak magában nekem sem ízlene ennyire... bár minden az ízesítésektől függ szerintem... mert ettem már petrezselyemmel dúsítva azt is.... De ez a krémleves zellerrel, gyömbérrel, és a több fűszerrel együtt szerintem nagyon nagyon finom!... Én ma is ezt fogok ebédelni! :-)
Elolvastad a többi hozzávalót is a receptemben?

Kincse- 2017.01.06. 13:31:13

Megnéztem a répa-krémleves összetevőit, és valószínű, hogy élvezhetőbb, mint gondolom.
A tök-krémlevesről sem gondoltam volna, hogy ízlik, míg meg nem csinálta a lányom. Majd a répával kapcsolatban is megenyhülök egyszer, amikor már csak pépet tudok enni. :)
A sült tököt nagyon szeretem, és bűnnek gondoltam elrontani megfőzve, pépesítve, de ez szerencsére megváltozott. Viszont ezzel a tökkrémlevessel is eltelek a kezdetén, 4-5 tök után, és azután egész télen nem készítem. Viszont a sült tök más, igazi édesség nekem.

margit2 2017.01.06. 14:06:20

@Kincse-: Na én meg az idén a sült tökkel teltem el... mivel nagyon sok termett, eleinte hetente 2-szer is sütöttünk, és ezt kicsit elsokalltuk... Most valahogy nem kívánom, pedig van még pár darab a pincében...

Egyébként a gyömbér hozzáadása sokat javít a sárgarépa krémlevesnél....Csak akkor tudsz róla biztosat, ha meg is kóstolod úgy... gondolatban más lehet! :-)
süti beállítások módosítása