Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Az őrölt köménymag és a fél citrom leve bizony nagyon jó ízesítést ad neki... Enélkül ... (2017.10.22. 08:53) Céklafőzelék....
  • margit2: @Amerika24: Na igen, jó a celofán a fedő alá, amikor többet rakok el, akkor teszek is alá... Ez h... (2017.10.19. 07:37) Gezemice...
  • margit2: @greenfo: Köszönöm szépen a fiam nevében is! Igazán aranyos vagy! :) (2017.10.17. 11:28) Mandulás torta...
  • margit2: @Aloha3: Eika! Csak ajánlani tudom, mert tényleg gyors, és nagyon finom a végeredmény! :) Köszi ... (2017.09.26. 20:38) Almás-diós papucs, és mákkrémes zabpalacsinta...
  • margit2: @Amerika24: Szerintem próbáljad ki kukoricapehellyel... erre én is kíváncsi lennék... Aztán majd s... (2017.09.25. 15:00) Diós-zabpelyhes almatorta...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Sárgabaracklekvár főzés ...

2017.07.05. 20:15 | margit2 | 4 komment

sargabaracklekvar-2017.jpg

Megérett a sárgabarack a kertben. Hétfőn főztem be egy kisebb adagot... eddig száraz dunsztban voltak az üvegek, de ma már elkészítettem a helyét a spejzban, és az üvegek már ott vannak. Minden nap eszegetjük a barackot, nagyon finom. Még van a fán is. :)

Így készítettem a lekvárt most is:  ... Sárgabaracklekvár

 

A bejegyzés trackback címe:

http://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3212643655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2017.07.06. 07:05:23

Tényleg? Először cukor nélkül...nem is hallottam ezt. Én éjjelre becukrozom, oda teszem kis lángra, majd egy kisebb edényben apránként főzöm, kb mindig két merőt teszek a kis lábasba. Te egyben főzöd az összeset? Mennyi ideig tart a cukor nélküli főzés?
Amúgy tényleg szép világosak lettek. Nekem is világos, de a második éven ami marad, kissé megbarnul. Az íze finom marad, de elveszti ezt a világos színt.

margit2 2017.07.06. 07:25:39

@Amerika24: Egy időben én is előre lecukrozva főztem... De már az utóbbi időben így csinálom. Nem főzök egyszerre sokat. Most pont 4 kg volt a barack, amihez 1 kg 20 dkg cukort tettem.
Először főztem 1 óráig cukor nélkül, közben kevergettem, és botmixerrel kicsit pépesítettem. Majd hozzáadtam a cukort, és még 20 percig főztem... Persze függ az idő a barack érettségétől is.
Természetesen évről évre a színe sötétedik itt is egy kicsit, de finom marad! :-)

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2017.07.06. 10:32:38

Köszönöm a receptet. Ki fogom az idén próbálni ezt is, de a mi kicsi fánkon még éretlen a barack...egy hét még kell neki, s hogy aztán abból a kevésből nem e lepényt sütök... majd meglátjuk kapok-e a rokonoktól pár kilót...

margit2 2017.07.06. 18:57:13

Na én mostanában kevesebbet sütök... lepényt se csináltam, pedig van elég barack... inkább frissen eszegetjük a gyümölcsöt. Még akarok egyszer lekvárt főzni így... lehet, hogy holnap vagy szombaton... majd meglátom még...