Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Gyümölcsleves.....

2017.07.19. 20:06 | margit2 | 2 komment

cseresznyeszilva-2017.jpg

cseresznyeszilvafa-2017.jpg

zbab-szedve-2017.jpg

zbab-2017_07_17.jpg

gyumolcsleves-ma-2017.jpg

Az idén nagyon sok finom cseresznyeszilva érik a kert végében a fán. Nem tudok úgy elmenni mellette, hogy ne egyek róla... A zöldbab is szépen beindult, 2-3 naponként leszedem, összevágom, kicsit szárítom a konyharuhákon, és már mehet is a neylon zacskóba, majd  a fagyasztóládába. 

Ebben a hőségben igazán finom volt a gyümölcsleves tegnap és ma délben is. Én most banán szeleteket is vágtam bele a tányéromba a sárgabarackdinnye kockák után. Hú de nagyon finom is lett!

Most alma és cseresznyeszilva volt az alap....

Az alap recept megtalálható itt:    .... Gyümölcsleves

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7112675199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2017.07.21. 21:19:35

Mennyi finomság! Cseresznyeszilvám nincs, de az őszibarack már érik. Kaptam is egy kis ládával, puhákat, így most reggeli, ebéd és vacsora után is megeszek 3-4 barackot, főzöm az első kukoricát is már, van újkrumpli, cukkíni, egyszóval vitaminban dúskálunk mi is. Ki kell használni a nyarat, amit lehet enni , most fogyazstani kell!
Szép a zöldbabod, nekem is volt ilyen fajtám, de mostanában már csak bokorbabot teszek.

margit2 2017.07.22. 04:19:55

@Amerika24: Nekünk is az idén érik először a cseresznyeszilva... igaz, hogy tavaly nem is figyeltem a fára... mert még kicsi volt...
Sajnos az őszibarackfáink tönkrementek, de tudunk venni jó áron a közelben, ha enni akarunk. Két hete vettünk 140,- Ft/kg-os áron 5 kg-ot... nagyon finom is volt, épp tegnap fogyott el... majd elmegyünk újra venni. Kocsival nincs 10 pernyire sem, ahol termelik, és darabonként lehet válogatni...
Az újkrumplit és a cukkinit is hordjuk be rendesen, szépek az idén. Uborkát is sokat eltettem már kovászosba és savanyúnak is. Salátaként is eszegetjük. A kukoricánk kicsit később lesz, de már jó bajuszos...
Én meg régen ültettem bokor babot, most nád sátrakat készítünk, és arra fut a fejteni való bab is. :)
De igazad van, sok finomság terem nyáron, és enni kell, amennyit csak lehet frissen is! :)
süti beállítások módosítása