Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Almás-sárgarépás kevert...

2017.09.12. 17:53 | margit2 | 4 komment

almas-srepas-kszel-2017.jpg

Most már nem sok az eltenni való télre... talán még paprikát teszek el, az elég szépen van még.... A lecsót is megfőztem, amit halasztgattam... Azért néha sütés is volt. De a hagyományos sütiket készítettem el...amik gyorsak, és mindig kapósak is... Sajtos tallér még most is van, de azt sokáig lehet enni... jól eláll... Például most szombaton este egy almás-sárgarépás kevertet is sütöttem... amihez már kétszer főztem + 1 liter tejjel étcsokoládés pudingot, azzal nagyon szeretjük.. bár ez a süti anélkül is finom. De úgy még jobban csúszik.

 A recept megtalálható itt:  ... Almás-sárgarépás kevert

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8812824712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2017.09.14. 07:13:41

Néztem minap ezt az érdekes almás -répás sütit, már a pirított dió a tetején bejön, és persze a sok vitamin. Nagyon jó ötlet ez a puding készítés a morzsás állagú pepékhez...de nálam elfogyna tea , kávé mellett is.
Ami azt iilleti, már én is elfáradtam a befőzésektől, a legutóbb almát reszeltem, azt raktam a fagyasztóba, most először. Kíváncsi leszek milyen lesz télen a belőle készített rétes, pite. Fűztem még cseresznyepaprikát, így jobban eláll és a konyha dísze is lehet. Próbálok minden érettet megmenteni, időben, mert ha jönnek az őszi esők, minden rodhadásnak indul.
A hétvégén krémest sütöttem, semmi ünnep nem volt, de akartam, hogy érezzük már egy kiicsit a "vasárnapot" , hiszen a vidéki embernek nyáron alig van szabad napja...mindig van munka, s nem számít milyen nap van.

margit2 2017.09.14. 15:33:25

Nekünk is fogyott a puding nélkül is, de mi nagyon szeretjük, főleg az étcsokoládésat, ezért is főztem még azt is...
Én is szoktam elrakni almát lereszelve a fagyasztóba. Ha enged fel, akkor kicsit több leve lesz, de az is finom.
Mi is mindig fűzünk fel cseresznyepaprikát... még van a tavalyiból is, pedig a férjem szinte minden levesbe tesz...
Nekünk is volt krémes, a múlt hétvégén, amikor itthon volt Pestről Gábor fiam, vitt is haza 1 szeletet, amikor elment, nagyon szereti.

Az biztos, hogy az idő az úr, mindig alkalmazkodni kel, ha van fontos teendő kint, az az első! :)

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2017.09.14. 16:38:15

@margit2:
Egyet értünk a munka terén , látom. Sőt , az ízlésünk is nagyon hasonlít.
Sok diós, túrós, gyümölcsös.
Ezt a reszelt alma elrakást tőled láttam , hallottam először, és igen, láttam a kukorica pattogtatót is, ami nagyon szuper. Nekem még ilyen nincs, de lehet hogy lesz, ahogy nőnek az unokák.

margit2 2017.09.15. 16:00:31

@Amerika24: Én is észrevettem, hogy sok a hasonlóság! Éppen most sült ki egy tepsi túrós pite! :)
Holnap többen leszünk együtt, egy spontán összejövetelre megyünk, most ráérünk mi is. :)
süti beállítások módosítása