Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Az őrölt köménymag és a fél citrom leve bizony nagyon jó ízesítést ad neki... Enélkül ... (2017.10.22. 08:53) Céklafőzelék....
  • margit2: @Amerika24: Na igen, jó a celofán a fedő alá, amikor többet rakok el, akkor teszek is alá... Ez h... (2017.10.19. 07:37) Gezemice...
  • margit2: @greenfo: Köszönöm szépen a fiam nevében is! Igazán aranyos vagy! :) (2017.10.17. 11:28) Mandulás torta...
  • margit2: @Aloha3: Eika! Csak ajánlani tudom, mert tényleg gyors, és nagyon finom a végeredmény! :) Köszi ... (2017.09.26. 20:38) Almás-diós papucs, és mákkrémes zabpalacsinta...
  • margit2: @Amerika24: Szerintem próbáljad ki kukoricapehellyel... erre én is kíváncsi lennék... Aztán majd s... (2017.09.25. 15:00) Diós-zabpelyhes almatorta...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Gezemice...

2017.10.18. 15:23 | margit2 | 2 komment

gezemice-blogba.jpg

Az ősz... Na igen, most folynak a betakarítások a kertben... A zöldséget már kiszedtük, szerencsére az idén az nagyon szépen lett... A sárgarépával viszont nem vagyunk megelégedve, mert nagyon hibás, rágott a zöme... ezért már a kisebbeket meg is pucoltam, és elraktam a fagyasztóba, ott jó helyen van. A zöldbab már nem terem, ki is téptük, a kukoricát is.. De még a zeller,  ott van, a cékla is vár a kiszedésre... Na és még paprika is terem.. a paradicsom viszont már alig van, a poloskák nagyon megtámadták... A krumpli viszont szépen termett az idén... A napokban még gezemicét is tettem el, jó lesz majd télen.

A receptje megtalálható itt:       ... Gezemice

 

A bejegyzés trackback címe:

http://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5613015892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2017.10.19. 07:09:01

Szép a csalamádéd, világos a borkéntől. Volt , hogy én iis pont így tettem el, de ami nem fogyott el tavaszig, az mégis megbarnult, szerintem a borkén tönkre tette a fedőket, attól. De látom te raktál alá celofán papírt /a receptnél láttam/ .
Még a földben a zöldségünk, de én is neki állok a hétvégén felszedni, amit tudok. Régen kivártuk az október legvégét, amíg a földben él , addig friss igazán, de aztán volt olyan is, hogy sok eső esett, s bizony a nedves zöldség előbb romlott...most meg túl száraz, no de meddig?

margit2 2017.10.19. 07:37:50

@Amerika24: Na igen, jó a celofán a fedő alá, amikor többet rakok el, akkor teszek is alá... Ez hamar el fog fogyni, ebből már januárban nem sok marad...
Most tökéletes a föld nálunk, mi sem akarjuk megvárni , hogy nagyon nedves legyen, mert valóban, akkor romlandó lesz a zöldség, ezért is igyekszünk kiszedni amit lehet már... ide ígérgetik az esőt nagyon...