Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Eddig én is a kenyérből tettem az uborka tetejére, jó is szokott lenni... De most, ho... (2015.06.26. 14:49) Fekete ribizli szedés, nasi, és uborka szedés...
  • margit2: @Amerika24: Ez az a süti, amit nálunk sem tudunk megunni.. szerencsére a gyümölcs a kertben fris... (2015.06.26. 14:42) Fekete ribizlis diós szelet...
  • margit2: @greenfo: Én tavaly sütöttem először... Azt hiszem, hogy az idén is lesz jó párszor! a tölteléke... (2015.06.23. 09:34) Cukkini....
  • margit2: @pitypangoss: Én meg éppen most itattam meg a családot eper turmixal... de jó, hogy említed a má... (2015.06.18. 20:52) Sütik voltak a hétvégén is...
  • margit2: @greenfo: Jaj, de jót nevettem most!... Ne haragudj, de nem a turmix a felelős, hanem, a közvetle... (2015.06.11. 07:04) Tekert sajtos (hajtovány) és turmix...

Címkék

Blogajánló

Érik a málna is...

2015.06.29. 16:42 | margit2 | Szólj hozzá!

Az eper lassan leérik, de a fekete és a piros ribizli is szépen beérett... Na és az epert is szedegetjük már. Ma is azt tettem a fagyira a tejszínhab mellé ebéd után. Igazi üdítő íze lett így. :-)

 

Fekete ribizli szedés, nasi, és uborka szedés...

2015.06.25. 21:00 | margit2 | 2 komment

Ma is szedtem fekete ribizlit a kertben. Ezt a gyümölcsöt le kell szedni akkor,amikor beérett, mert nagyon könnyen lepotyog  a földre sajnos... pedig igazán értékes gyümölcs! Kis dobozokba teszek el mindig  a fagyasztóba. Az idén is sikerült már  pár dobozzal... De nem maradhat el a múlt héten sütött diós szeleten kívül a talléros sem, ami gyorsan összedobható, és igazi üdítő finomság nyáron! Tegnap csináltam egy adaggal, de holnapra újra elkészítettem egy adagot. Most is  a barackos talléros receptem után készítettem, csak a barack helyett fekete ribizli került bele. Na és most 2 sor tallért tettem alulra, és arra került a gyümölcs:

Az uborka is szépen beindult a kertben. Hétfőn már tettem el egy 5 literes üvegbe, de akkor még nem lett tele. Holnap reggel már meg is akarom kóstolni... sajnos a napokban lehűlt  a levegő, ezért előbb nem ehettünk még belőle... Ma újra leszedtem az uborkát.. most teljesen megtelt az üveg!. Ja, és most  a tetejére kenyér helyett burgonya szelteket tettem. Úgy hallottam, hogy ropogósabb lesz így.. na  majd kiderül...

a bal oldali a hétfői...

 

Fekete ribizlis diós szelet...

2015.06.22. 09:04 | margit2 | 2 komment

Szépen érik a kertben a piros és a fekete ribizli is... A férjem kérte, hogy süssek fekete ribizlis szeletet... Már úgyis régen csináltam, pedig még van a tavalyiból is a fagyasztóban.. Most mindenesetre a frissel sütöttem... Azért a feketéből, mert az gyorsabban lepotyog a földre, ha beérett... a piros tovább rajta marad a bokrokon... na és én a fanyar ízért sokkal jobban szeretem a sütikben, a piros ha beérik, akkor is savanykásabb... más az ízhatása...

Tegnap ebéd után nagyon finom is volt! Igaz, hogy amikor kihűlt betettem a hűtőbe, mert hidegen sokkal jobban szeretjük.

A receptje megtalálható itt:  ... Fekete ribizlis diós szelet

 

Cukkini....

2015.06.19. 13:53 | margit2 | 4 komment

Nagyon szépen beindultak a cukkinik a kertben. Már készítettem rántott cukkinit, amit baconos hajdinával és kapros tartármártással tálaltam.

... Tegnap reggel még a reggelink is cukkinival készült. Ugyanis a tojásos rántottát 1 kisebb apró kockákra vágott cukkinivel bővítettem, amit előzőleg olajban a hagyma párolása után még kicsit szintén megpároltam, és arra öntöttem a tojásokat. Nagyon nagyon finom volt...

Na és a csicseriborsó leves után még cukkini palacsintát sütöttem. Most trappista sajtot reszeltem rá, arra tejfölt tettem, és meglocsoltam olajban megpirított baconnal. Hát ez is isteni finom lett így!  

 

Sütik voltak a hétvégén is...

2015.06.17. 10:38 | margit2 | 2 komment

Pénteken elutaztunk Győrbe korán reggel, és elhoztuk anyukámat. Már 1 éve volt itt utoljára... Nagyon nehezen mozdul ki otthonról... Nem is akart 2 napnál tovább maradni, de mivel úgyis mi vittük vissza, csak hétfőn reggel utaztunk Vele vissza. De jól elvolt nálunk, Pestről is megjöttek a fiamék pénteken, jól elbeszélgettünk még együtt... Aztán szombaton este 9 óra után tábortűznél szalonnát is sütöttünk. Akkor már kibírható volt a hőség...

A sajtos tallért már csütörtökön megsütöttem most is, azt mindig lehet előre, és jó sokáig el is áll... Mivel pénteken a lekváros hókifli nagyon kapós lett, én szombaton korán felkeltem, és sütöttem diós töltelékkel is, amibe 1 pici lekvárt is tettem, hogy jobban összeálljon, meg túrós pogácsát is sütöttem.. Aztán délre egy adag képviselőfánkot is csináltam.. A képen az balra van, itt még nem volt megtöltve  a krémmel, de utána meg nem fotóztam már...

Na és a turmix most elmaradhatatlan esténként, ebben csak meggy volt.  ... Ez a kedvencem. :-)

 

Érik a meggy...

2015.06.09. 19:33 | margit2 | 2 komment

Az eper után a meggy is szépen pirosodik... Délután is szedtünk mindegyikből, és esténként turmixot iszunk most minden nap...  Holnapra terveztem a meggy leszedését... de még pár napot lehet várni vele.... Azért szedtünk 2 tállal, hogy tudjam magozni időben reggel.... még ha esne az eső akkor is van már idebent... A leves meggyleves lesz holnap.

Most nagyon dörög és villámlott is közben.. Már volt eső délután, azt hiszem, hogy nem kell öntözni pár napig... főleg, ha még esik...

 

 

Tekert sajtos (hajtovány) és turmix...

2015.06.06. 19:43 | margit2 | 4 komment

Ma a borsóleves mellé sütöttem egy nagy tepsi hajtoványt.  Már egy ideje kihagytam a sütésekből... De ma nagyon finom volt így az ebédünk. Újhagymát szedtem a kertben, és kevés olajon megdinszteltem baconos darabkákkal, és azzal töltöttem meg... Ja és reszeltem rá még trappista sajtot is, és kevés tejfölt tettem bele.

A turmixba pedig szedtem friss epert, meggyet, és még egy banán is került a tejbe.

Borsó szüret 2015....

2015.06.04. 20:12 | margit2 | 6 komment

Most már kijelenthetem, hogy az idén meg vagyok elégedve a borsó terméssel. Örülök, mert nagyon szép lett, és egyetlen egy kukacot sem találtunk benne fejtés közben... Pedig 16,50 kg lett az elrakott borsó... 8 hosszú sort vetettünk, 15 méter körülbelül egy sor. 7 sor kiszedésével, elrakásával végeztünk,  már  a fagyasztóban van.

Ma este kitéptük az utolsó sort is, a hüvelyeket leszedtük róla, egy jó nagy vödörrel lett. De ennek a kifejtéséhez már nem állunk hozzá... majd reggel. Úgyis holnap akarok főzni 2 napra a finom friss borsóból levest!  :-)

Vacsorára franciasalátát csináltam, amibe a friss borsó jelentősen dominált! Persze még tettem bele most a borsón kívül friss újhagymát a kertből összevágva a zöldjével együtt, almát, ananászt, főtt sárgarépát, trappista sajtot. Na és tettem bele 1 doboz konzerv kukoricát és kevés savanyú uborkát is....Tartármártással leöntöttem, majd a hűtőbe tettem fél órára, hogy jól összeérjen... Nagyon finom lett! 3 kis tálkával is befaltam...

Most  a zellergumó és a gomba kimaradt... de nem is hiányzott...

 

Képviselőfánk...

2015.05.30. 15:24 | margit2 | 2 komment

Mára ugyan maradt még sütink még a meggyesből is, de ugye holnap gyereknap lesz...  Természetesen kell valami cuffnisság ebéd után majd... Ezért ma sütöttem képviselőfánkot. Már nem is emlékszem rá, hogy mikor volt. Isteni finom lett most is.... De van bőven, így holnap sem leszünk süti nélkül... Persze tejszínnel bővítve ettük...

A receptje megtalálható itt:    ... Képviselőfánk

 

Kevert túrós meggyel...

2015.05.28. 19:07 | margit2 | 4 komment

A hétvégén megint krémes volt, ami ugye nagyon hamar el is fogyott... de most már hiányolták itthon a sütit.. Mivel fontos, hogy fogyjon a gyümölcs a fagyasztóból, én ma elővettem egy adag meggyet, és ezt sütöttem. Leszedtük az epert is, már szépen érik. 

A recept megtalálható itt:     ... Kevert túrós meggyel