Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Hársvirág szörp készítése....

2013.06.18. 11:00 | margit2 | 12 komment

.

.

Nagyon hirtelen kivirágzott a hársfa is. Ma fél 6-kor már szedtem a virágokat. Azért ilyen korán, mert később tele van már méhecskékkel... Az idén is készítek hársfaszörpöt, mert cukorpótlónak sokféle ételhez használunk.

A recep megtalálható itt: ... Hársfa szörp készítése

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr806030702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2013.06.18. 16:07:51

Megakadtam! Cukorpotlónak, akkor mivel csinálod?

margit2 2013.06.18. 16:12:57

Természetesen cukorral csinálom.... Tulajdonképpen ha valamibe kell cukor, akkor ezt használom sima cukor helyett, mert ennek már nem répacukor íze van, hanem inkább hárs, a mézhez hasonló... %wink% Nagyon finom tud lenni! %razz% .... Te még nem készítettél? %eek% .

amerika24 2013.06.19. 13:09:10

Még sosem csináltam hársból szörpöt, csak bodzából...idén az elmaradt, de a hárs még virágzik... ...no , majd meglátom el tudok-e menni szedni virágot....biztosan finom lehet, mert a teáját én imádom, és nagy a gyógyhatása is, lázcsillapítónak rendkívül hatásos...

margit2 2013.06.19. 14:06:21

Akkor igyekezzél, ha akarsz csinálni, mert nagyon hamar elvirágzik a hárs... Én is már csak az utolsó pillanatban szedtem.... %wink% Teának is mindig szedek, és leszárítjuk. Mi is szeretjük, mert valóban nem csak finom, de gyógyhatása is van. Mi meghűlésnél szoktuk használni. De sokáig egyfolytában nem szabad inni, mer állítólag szívpanaszokat okoz a tartós ivása...

Barbara (Mata) 2013.06.22. 15:18:21

Szia Margit! Tegnap én is elkészítettem ezt a szörpöt, kevergetem szépen úgy, ahogyan a reci írja és arra gondoltam mi lenne, ha pár darab citromfű levelet is belekevernék? Szerinted úgy is el lehet tartósítani ugye..? Adna neki kis citrus beütést..?

margit2 2013.06.22. 15:39:41

Jó ötlet!... Nekem is van elég sok citromfűvem..... Kár, hogy nem előbb kérdeztél rá... én is tettem volna bele.. %wink% Na majd jövőre... mivel most már annyira leérett a virág, pedig rengeteg volt a fán.... Most már hullik, megbarnulva, így nem szedek többet...

Barbara (Mata) 2013.06.24. 20:31:22

Bátran merem ajánlani, beletettem és ma üvegekbe került a szörp, nagyon finom lett és kiadta magából minden aromáját a citromfű.. Istenire sikerült! :) Köszönöm a recit!

margit2 2013.06.24. 20:50:58

Oké, jövőre úgy fogom készíteni... Míg a nagy hőség tartott, én naponta csináltam limonádét, amibe természetesen szedtem citromfüvet.... Hagytam ázni kb. fél órát, és utána szűrtem üvegekbe, és tettem a hűtőbe... isteni finom lett. Én is nagyon szeretem a citromfű aromáját! %razz%

mincianyu 2013.06.24. 23:16:27

gondban is vagyok, h mikor lehet leszedni a hársfa virágát.... mára egy csomót lefújt a szél... :-o szerettem volna pedig szörpöt és teának valót is eltenni.. :-o :-/

margit2 2013.06.25. 07:56:05

A hársfa virágja akkor a legjobb, amikor még fehér, és éppen nyílik! ... Amikor már rozsdásodik a színe, veszít az illóanyagokból.... én már nem is szedek.... majd jövőre jobban igyekszem! %wink% Szerencsére azért van bőven szedve... még tavalyról is maradt...

Barbara (Mata) 2013.06.28. 06:24:30

..és a finish! :) 5 üveg isteni finom szörpömből 2db. tegnapelőtt éjszaka akkora hangkísérettel robbant fel, hogy a komplett spájzomat ki kellett pakolnom, még a műpadlót is felszedtük.. éjjel 22:30-kor erre riadni egy szívinfarktus kíséretében, nagyszerű dolog! :) A megmaradt 3 üveg detonátort férjem gondos óvatossággal likvidálta, azaz egy hatalmas fedővel maga elé tartva, óvatosan kitekerte a kupakot, majd azok böhöm szisszenéssel kiengedték magukból a gázt, így ki tudtuk vinni a szabadba.. Meszelni hálégnek nem kellett, de mire felmostam,- és kiszárítottam az éléskamra aljzatát, azt hittem a diliházba kötök ki.. ;) Valószínű, hogy nem volt elég hűs a hómérséklet, így forrásnak indultak... hát ennyit a hársvirág szörpömről.. pedig annyira finomra sikerült! :(

margit2 2013.06.28. 08:50:14

Egy pár napig talán érdemes lett volna pincébe, vagy hűtőbe tenni... Én mindig üvegben és hideg helyen tárolom... Nekem még sosem volt ilyen problémám... %wink% Te talán műanyag palackba tetted? %eek% ... Mi azt vettük észre, hogy ha uborkát tettünk el hidegen, az a meleg helyen már megbuggyant, de amikor hideg helyre tettük, akkor még soha.... pedig ugyanaz a tartósító volt bennük....