Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Szilvalekvár...

2013.08.26. 13:02 | margit2 | 10 komment

.

Már pár évet kihagytam a szilvalekvár főzésével... Szerencsére, ha van termés, akkor sokat szoktam befőzni, és még mindig van az előző évekről. Jó elállósak! ... Most 5,5 liter lett.

A receptje megtalálható itt: .... Szilvalekvár

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr366030683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gita 2013.08.27. 07:48:19

Jöttem megint leselkedni... Tudtam én, hogy lesz még valami, amit télre készítesz! Ez is finom lehet! .... Nagyon szorgalmas vagy! :-)

margit2 2013.08.27. 13:30:17

Ilyenkor muszáj elrakni, ha már megtermett, és pénzt sem kell adni érte... csak dolgozni kell vele, de megéri! %wink%

amerika24 2013.08.27. 18:43:46

Az előbb szedtük le mi is a szilvát, nem sok lett, egy kis ládával. Nagyon beteg mindkét fánk, úgy hogy ősszel ki lesznek vágva, de ültettünk helyette már tavaly. Igaz, azon még az idén nem volt semmi, de talán majd jövőre. Nem főzök most szilvalekvárt, mert nekem is van az előző évekről. Nem sok fogyott belőle, így felesleges felhalmozni.

margit2 2013.08.27. 19:55:54

Bizony én is legalább 5-vagy 6 éve főztem utoljára szilvából lekvárt.. Még mindig van, de azért kell ennyi idő után egy kis frissítés... Én még holnap azért megnézem, hogy mennyi van... A múlt héten szilvás gombócot is csináltam... A friss szilvából azért sokkal finomabb volt, mint a fagyasztottból... Persze télen azért abból főzöm én is... %wink%

amerika24 2013.08.27. 21:39:40

Gombócot még nem csináltam az idén, csak barackosat, de abból sokat! Viszont a szilvás-mákos lepényt nagyon szeretem, és most erősen gondolkozm rajta...

margit2 2013.08.28. 08:03:13

Na én viszont barackosat nem csináltam az idén... De ez a szilvás-mákos tetszene a férjemnek is! Ő nagyon szereti a mákos sütiket, és a szilvát is! %razz%

amerika24 2013.08.28. 21:29:56

Akkor próbára fel,de előtte nézd meg az én mai lepényem ...nagyon finom lett...

margit2 2013.08.29. 07:54:27

Tavaly csináltam barackosat. Azt is szeretjük... De szilvásat többször szoktam, az nálunk kapósabb picit. %razz% Megyek megnézem a lepényedet! %eek%

Gita 2013.08.30. 08:42:05

Na és még raksz el valamit télre? Van még a kertben elrakandó?

margit2 2013.08.30. 13:55:42

Igen raktam el még egy ilyen adag szilvalekvárt, fél literrel több is lett.. Most már az elég lesz... Ma pedig ismét lecsót tettem el, természetesen most is a natur változatot... Már a száraz dunsztban pihennek az üvegek. %wink%
süti beállítások módosítása