Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Diós-kakaós kalács....

2013.09.18. 14:53 | margit2 | 6 komment

.

Ma jó sok diót szedtünk fel a fa alól... A tegnapi hatalmas egész napos szél jól megrázta a fát.... Lett 2,5 nagy vödörrel.... Mivel holnapra esőt jeleznek újra, nem vártam a dió összszedésével, így is ki kellett önteni ládákba, hogy száradjon meg, aztán majd hálóba teszem... Most még a tavalyi maradék dióból sütöttem. Nem régen sült meg, még a rácson van.

A recept, ami alapján sütöttem megtalálható itt: .... Diós-kakaós kalács

Mejegyzés: A recepten kívül még tettem bele 2 nagy evőkanál kovászt is, mert attól sokkal finomabbak a kelt tészták, és másnap sem morzsálódnak!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr266030678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2013.09.18. 16:09:09

Én most megyek diót szedni, eddig virágoztam, pakolom be, mert a műtét után nem emelhetek...

amerika24 2013.09.18. 16:21:53

Nagyon szép lett, és ne feledjük, a szemével eszik először az ember... Az íze is biztosan finom és puha, látni, hogy olyan különleges forma, ünnepre való kalács...

margit2 2013.09.18. 18:11:46

Dédike! Jól is teszed, ha elrendezel mindent még most. Előrelátó vagy! %wink% A formát most kaptam a múlt hétvégén egy nagyon kedves fórumos barátnőmtől. Nagyon jó szilikonforma. 25 perc alatt meg is sült a kalács benne 170 fokon, és valóban nagyon finom lett. %razz% ... Mindjárt rakok is fel képet felvágva róla...

Anna3 2013.09.19. 16:13:22

Ezt a recit már én is kipróbáltam, így tanúsítom, hogy nagyon finom! Majd egyszer azt a kakaós kalácsodat is meg szeretném sütni, ostoros kalács talán a neve. Majd ha lesz több időm jól bemelegítem vele a konyhát.

margit2 2013.09.19. 17:35:49

Anna! Örülök, ha jól sikerült Neked is! .... Hú azt az ostorost bizony nem győztem sütni tavaly télen! %biggrin% ... Azt hiszem, hogy most is így lesz... Én is azért sütök télen többször, mert olyan jó meleg van utána ... na és az a finom illat még! %wink%

margit2 2013.09.19. 17:38:28

Amerika! A forma valóban ünnepélyessé tette! %smile%