Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Darált keksz... receptjéből is linzer....

2013.11.09. 19:05 | margit2 | 10 komment

.

Csütörtökön beírta az egyik kedves fórumozós barátnőm a darált keksz receptjét hozzám... Guszta képeket is hozott a sütéséről... Mivel nekem a húsdarálómnak már teljesen életlen a kése, fel is vittük a padlásra.... Már nem használom... de ma csak kipróbáltam a receptet. Hasonló a linzerhez, de azért kicsit más... Azért én megpróbáltam a kinyomóval elkészíteni... Sikerült is! .. Ami maradt a végére tészta, azt kisodortam, és kiszúróval vágtam ki, és azt is kisütöttem. Igazán finom lett. ... Azért holnap csinálok tölteléket, és összeragasztom ezeket is...

A receptje megtalálható itt: ... Receptek topikban a 2528-as hozzászólásdban .

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr46030659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna3 2013.11.09. 20:32:39

Hát ezek szerint a sok csodás reci mellett akkor Neked is lehet újat mondani. Gyermekkoromban nagy sláger volt, anyukám még ma is csinálja sima citromos, kakaós, kókuszos változatban is, bármit lehet a tésztába keverni. Nagyon szerettük mindig húzkodni. De akkor megkérdezem azt is, hogy a csörögje fánkot ismered? Láttam már fórumozóidnál egyébként. Nagyon egyszerű, kiadós finomság. Nagyon szeretem azt is.

margit2 2013.11.09. 20:39:19

Anna! Az én anyukám is rengetegszer sütött húsdarálós sütit... Tulajdonképpen mi már untuk is gyermekkorunkban, olyan sokszor volt... Ezért is nem kértem el a receptet anyutól... Nekem túl száraznak tűnt csak úgy magában... De amióta csokival variálva ettem, nekem is jobban elfogadott süti... Így meg linzerként nagyon ízlik, főleg, ha már meg is töltöm, például csokikrémmel! %razz% Igen, ismerem a csöröge fánkot, de a szalagos fánkot sokkal jobban szereti a család, én is... ezért inkább az szoktam sütni! %wink% .

amerika24 2013.11.10. 16:21:33

De régen is sütöttem olyan darálós kekszet...pedig meg van ám a forma, amit a húsdarálóra kell erősíteni... Volt két fajta receptem is, az egyikbe dió kellett, még kicsik volt a lányok, mikor ilyent sütöttünk, ők segítettek alakzatokat formálni a kinyomódó tésztából...

margit2 2013.11.10. 17:59:05

Na az egész jó lehet, ha még dió is van benne... Beírhatnád hozzád, aztán alkalomadtán azt is kipróbálnám. Előre is köszi! %wink%

amerika24 2013.11.10. 19:26:40

Megkeresem a recepteket...

margit2 2013.11.10. 19:53:26

Aranyos vagy!... Az tényleg jó lesz! %smile%

amerika24 2013.11.11. 18:53:39

Már beírtam, sőt sütöttem is ma egy adagot... Most az jár a fejemben, ahogy mégegyszer olvastalak, hogy akkor mivel darálod a húst ? és a töpörtyűt...no meg a többit ??? Én ősszel még a kerti áfonyát is ezzel daráltam lekvárnak...el sem tudom képzelni az életet húsdaráló nélkül...

margit2 2013.11.11. 19:49:50

Köszi, máris átmegyek, és megnézem! %smile% Én amióta felvittem a húsdatálót a padlásra, mindig úgy veszem a darált húst, hogy kinézem a szép húsos combot, aztán azt ledaráltatom a húsboltban. Töpörtyűt nem szoktam darálni, mert azt úgy megesszük, amikor frissen ki van sütve... Nagyon keveset veszek, mert csak ketten a férjemmel esszük meg... Áfonyát még sosem vettem... Lekvárt sárgabarackból, vagy meggyből főzök... sosem daráltam le, amikor volt húsdarálóm, akkor sem... Nekem nem hiányzik... .

Gita 2013.11.12. 07:14:32

Látom, hogy készülsz már sütni az ünnepre való sütiket is. Én is ismerem a linzeredet. Szoktam sütni ezt a darálósat is anyukám receptje után. Az is hasonló, Ő is zsírt használt régen, ma már inkább margarint, vagy vajat... :-)

margit2 2013.11.12. 12:08:10

Igen, most már kint nincsen annyi munka, ezért főleg, ha hidegebb van, akkor többet sütök.. Ezzel a konyhám is melegebb! %wink%