Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Zsúrkenyér...

2013.11.20. 18:37 | margit2 | 10 komment

.

Ma megint variáltam, mert szeretek kísérletezni... Igaz, hogy csak annyit csináltam, hogy plusz tettem 10 dkg főtt, tört krumplit is a hozzávalókba. Ha krumpli is van a kenyérben, akkor másnap sem morzslékos a kenyér!.... De mivel mást nem variáltam, egy kicsit lágyabb lett a tészta, ezért formákba tettem, és így a kettő zsúrkenyeremnek más lett a formája, mintha, kézzel formáztam volna... Meg lehet, hogy így egy kicsit el is terült volna a 2 kenyérke... Így viszont csodás, laza lett. Már teszteltük is!

A receptje megtalálható itt: ... Zsúrkenyér

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr956030657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gita 2013.11.21. 09:06:47

De gyönyörű a belseje is! Jó, hogy megmutatod így felvágva is! :-) na én még kenyérnek nem mertem nekiállni egyszer sem...

margit2 2013.11.21. 12:24:54

Eleinte én is tartottam tőle... De már 2005 óta sütögetek, bele lehet ám jönni!... Meg kell ismerni, hogy milyennek kell lennie a tészta állagának! %wink% Egyszer el kell kezdeni, ha van kedved a sütésekhez! %smile%

amerika24 2013.11.21. 13:16:35

De szépek...ennivalóan finomnak néz ki... Látod, ez azaz egy sült, amit nem lehet megunni, tél, nyár , reggel,délben este mindig megenné az ember...ha csak ez van, semmi más, már jól lakhatsz, igaz jól esik mellé valami más is, de ha nincs úgy is jó...

Bíbor 2013.11.21. 13:47:27

Nagyon szép lett, szinte érezni az illatát. Én mindig formában sütöm a gyerekek kedvéért, mer a pirítóshoz és a szendvics sütőhöz is passzol a mérete. Még soha nem is sütöttem olyan klasszikus, ovális kenyeret.

evimami 2013.11.21. 16:31:00

Az, ott az a vége!!

margit2 2013.11.21. 17:58:05

Amerika! Bizony a kenyérre nem véletlenül mondják, hogy "mindennapi". Nem hiányozhat egy nap sem! %razz%

margit2 2013.11.21. 18:01:01

Bíbor! Köszi, ez valóban most nagyon finom lett! ... Azért nem mindig sikerül egyformán... De a kedvenc és bevált receptek már mennek rendesen!... Természetesen ezeket sütöm meg gyakran!... Csak néha variálom.... Én azért szoktam olyan hagyományos kenyeret is, ahhoz azért több odafigyelés kell, hogy ha azt akarjuk, hogy ne nyúljon meg, vagy ne legyen túl tömör... stb. %wink%

margit2 2013.11.21. 18:01:53

Dédike! Én nem csak a végét szeretem! %smile%

evimami 2013.11.21. 21:25:07

De az mosolyog!!!!!