Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Almás pite....

2014.01.15. 13:42 | margit2 | 6 komment

.

Ma már csak nekiálltam sütni egy keveset. Mivel a decemberi töpörtyű kisütéséből van zsír elég szépen, az egyik kedves fórumos barátnőm receptjét próbáltam ma ki. De csak fél adagot csináltam, és 30x22 cm-es tepsiben... A végeredmény nagyon finom lett. Igaz, hogy most is megvágtam már langyosan, hiszen olyan finom illata volt... Isteni lett! .. csak kevés ...

A receptje megtalálható itt: .... Almás pite

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr606030645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2014.01.15. 15:40:53

Mostanában én sem sütöttem pitét.Gondolom , hogy ez most disznózsírral készült, ahogy régen készítették nagyanyáink...van egy régi könyvem, amiben majdnem mindenhez zsírt használtak...próbáltam is ki párat, és nekem is bejött... Biztos, hogy csak almát tettél belé? nekem olyannak tűnik, mintha cseresznyét is potyogtattál volna közé...

margit2 2014.01.15. 16:55:04

Jó a szemed! Tettem bele egy kis meggyet, és még cseresznyét is... Még elég sok van a fagyasztóban ezekből a gyümölcsökből. Nagyon finom lett így az ízhatása! %razz%

evimami 2014.01.15. 16:55:49

Fél adagok, nekem a fagyasztóba sorakoznak a féladagos nyers tészták!

margit2 2014.01.15. 16:59:05

Dédike! Én nyers tésztát nem teszek a fagyasztóba.... Igaz, hogy sosincs elég hely.... Ha ki is veszek valamit, más kerül a helyére! %wink% Amerika! Igen, disznózsírral készült. Tényleg isteni finom lett!!!!

amerika24 2014.01.15. 17:33:31

Ha jól emlékszem, egy szilváspite szerűt sütöttem régen...zsírral... Hát most meg fogom keresni, s megosztom veletek is...csak hogy lássátok, olvassátok nagyanyáink sütési fortélyait...egész egszerűen mégis zseniálisan tudtak sütni...

margit2 2014.01.15. 18:24:58

Az jó lesz! ... Most én is állítom, hogy ez a zsírral sütés isteni tud lenni!! %razz% Várom én is a receptedet és a sütésről is majd a fotódat! %smile%