Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Rétes... gyorsan...

2014.01.22. 20:19 | margit2 | 19 komment

.

Kaptam akciósan a múlt héten réteslapokat, és már meg kellett csinálni, mert a határidő lejár... A férjem szekált érte úgyis egy jó ideje... Már teszteltük. Isteni finom! .... Most 2 rúd lett... Az egyik mákos-meggyes-almás, a másikban dió van a mák helyett.

8 réteslap volt a zacskóban. Én nem szoktam venni talán ez volt a 2. alkalom, de nagyon olcsó volt, gondoltam, hogy megér egy próbát... Igazán meg voltunk elégedve a végeredménnyel!

Az első téglalapot ráhelyeztem egy megvizezett konyharuhára, majd olajjal lekentem. Majd ráhelyeztem a egymás után még 3 tésztát, természetesen mindegyiket megkentem olajjal. A negyedikre rászórtam a cukrozott darált mákot, citromhéjat reszeltem rá, és a felengedett meggy és cseresznyével is megszórtam. Végül reszelt almát tettem rá. Utána a másik 4 tésztával ugyanezt tettem, csak mák helyett darált diót raktam bele. Feltekertem, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A tetejét 4 dkg olvasztott vaj és 2 evőkanál étolaj keverékével kentem le. Előmelegített sütőben 25 percig sütöttem akkor papírt tettem rá, és még 5 percig sütöttem.

Azt hiszem, hogy máskor is veszek ilyen lapokat, ha sürgősen kell süti ezt bevállalom !

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr46030643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2014.01.23. 07:25:41

Szépek lettek....még sosem ettem diós rétest, egyszer meg kellene kóstolnom, volt már túrós, prézlis, mákos, sőt már káposztásat is sütöttem , de diósat még sosem...

margit2 2014.01.23. 07:55:54

Nálunk anyukám is csinál mindenfélét... A diósat én találtam ki. Imádom, de már nem ehetek sokat, este csak 2-őt mertem megenni... kisebb szünet után.... Szerencsére megúsztam! %wink%

evimami 2014.01.23. 15:15:35

Megnyugodtam, hogy Te sem nyújtod a rétest

evimami 2014.01.23. 15:15:35

Megnyugodtam, hogy Te sem nyújtod a rétest

margit2 2014.01.23. 15:27:28

Hihi... én még sosem nyújtottam, de anyukám viszont nagyon sokszor és sokat is... ő nagyon érti... De éppen ma mondta, hogy már magának bizony nem áll neki, Kipróbálta ezt a bolti réteslapot, és Ő is meg volt elégedve vele. %wink%

2014.01.23. 15:52:01

hát, bevallom, nem tudok rétestésztát nyújtani, úgyhogy nekem csak a kész lapok jöhetnek számításba :)

margit2 2014.01.23. 16:10:31

Én is csak a lustarétest csináltam meg többször is, de az szintén nagyon finom tud lenni! %razz%

greenfield 2014.01.24. 15:53:49

Biztos nagyon finom...Én még soha nem nyújtottam rétes tésztát. Bolti réteslapból is régen készült nálunk rétes. Azt hiszem a jövőben sorra fog kerülni, mert hamar elkészül és finom. Holnapra rózsafánkot tervezek sütni, múlt évben sütöttem, nagy sikere volt! Te szoktál ilyet sütni Margitka?

evimami 2014.01.24. 16:02:22

Én is régen húztam a rétestésztáját. Nálunk nagy divatja volt

margit2 2014.01.24. 18:48:46

Greenfield! Nálunk is nagyon kapós lett most ez a rétes, ma vettem megint 1 zacsival, március a felhasználási idő rajta, jó ha van itthon.. Biztos idő előtt meg csinálom majd! %wink% Én mindig csak a hagyományos szalagos fánkot sütöm meg... Lassan itt az ideje.. Talán a jövő hét végén sütök is.... Majd átmegyek Hozzád megnézem a rózsafánkot holnap! Ugye hozol majd róla fotót! %razz% .

margit2 2014.01.24. 18:51:07

Dédike! Nálunk is nagyon sokszor sütött anyukám otthon... Itt, ha eljött hozzánk, még akkor is bevállalta jó párszor! Ő is mindig dupla, vagy háromszoros adagot csinált! Aztán osztogatta, csomagolta! %smile%

evimami 2014.01.24. 19:21:46

És Te nem tanultad meg tőle??? Ezt el sem akarom hinni!

margit2 2014.01.24. 19:26:22

Mivel láttam, hogy mennyi munka volt vele, igaz, hogy rengeteget csinált mindig... talán emiatt is húzódoztam tőle... Szerintem a lustarétes is megtette eddig, ha rétes kellett... De most ez a bolti tésztával is nagyon bejön... Főleg, hogy nagyon gyorsan készen van, csak jó legyen benne a töltelék, sokat függ attól! %razz%

Gita 2014.01.26. 14:23:32

De régen is ettem rétest... én még nem csináltam semmilyent sem.... 1 szelet most jól jönne! :-)

margit2 2014.01.26. 15:58:13

Pedig nem is olyan nehéz megcsinálni ezt... Na és a lustarétes is hamar elkészül... csak neki kell állni! ... Ha egyszer kipróbálnád, akkor biztos, hogy máskor is bevállalnád! %wink%

detta 2014.01.26. 16:01:11

Nagyon finom lehet :)

margit2 2014.01.26. 16:41:34

Köszi szépen, az volt! %razz% ... Te csináltál már?

greenfield 2014.01.27. 12:47:53

Szia Margitka! Tettem a blogomba fotót a rózsafánkról. Igaz csak egy gyors mobil fotó, mert közben "történés volt" nálunk. Ezt majd egy posztban elmesélem! További szép napot kívánok!:-)

margit2 2014.01.27. 15:25:36

Köszi, már meg is lestem, nagyon mutatós! %razz%