Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Csurgatott fánk...

2014.02.05. 14:41 | margit2 | 10 komment

.

Mivel mára csak zöldbabfőzeléket kellett főzni, mert levesünk maradt és pörkölt is, ezért megcsináltam a csurgatott fánkot.... Igaz, hogy csak fél adaggal próbálkoztam, ahogy Rozi is javasolta a fórumomban. Szerintem a mennyiségeket ki kell tapasztalni, mert ami a videón van, azt nem szabad komolyan venni... Igaz, hogy a cukrász úgy mondta, hogy .... "körülbelül" ... a mennyiségek hozzáadásánál. Arra kell figyelni, hogy a sűrűsége a masszának olyan legyen, mint a videón!

Itt található a videó a készítéséről: .... Csurgatott fánk

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr196030638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2014.02.05. 17:59:52

Kinézetre is is! Attól függ milyen a hangulatom, és mennyire engedem el a fantáziám!

margit2 2014.02.05. 18:40:36

Mivel csak fele adagot kevertem be, ezért viszonylag hamar el is készültem vele. Hármunknak ez bőven elég is... Én meg vagyok elégedve vele, igaz, hogy csak frissen ettünk belőle... A férjem eperlekvárral, én pedig szilvalekvárral. %razz% ... Egyet próbaként meghagyok holnapra, leellenőrizni, hogy milyen lesz.

amerika24 2014.02.06. 11:36:52

Sok-sok fánkot ismerek, és készítettem is már, de ezt még nem is láttam...érdekes...

margit2 2014.02.06. 11:44:40

Szerintem érdemes kipróbálni! Nekünk ízlett! ... De kíváncsi lennék a véleményedre! %smile%

evimami 2014.02.06. 15:53:12

Margit, végül is jó másnap is, Forrázott tészta, az ördögpirulát is ebből készítjük, csak kanállal szaggatva, ugyan így olajba sütjük!

bíbor 2014.02.06. 17:21:01

Ilyet még sosem készítettem. Biztosan finom lehet!

margit2 2014.02.06. 17:56:47

Tényleg Dédike! Ördögpirulát is sütöttem már párszor ... Igaz, hogy évekkel ezelőtt... De ez nem szívta magába úgy az olajat, mint az... Nekem ez jobban ízlik. Ma is ettem, igaz pár másodpercre beraktam a mikróba. Olyan finom volt, mint tegnap frissen! %razz%

margit2 2014.02.06. 17:57:56

Bíbor! Fél adag elég egyszerre, legalábbis nekünk, de mindenki meg volt elégedve vele! Csak próbáld ki Te is! %wink%

Gita 2014.02.07. 09:37:08

Na ez nagyon érdekesnek tűnik. Én sem ismerem, de talán a felével ki is próbálom holnap! Mégis csak itt a farsangi időszak! Majd beszámolok róla, hogyan sikerült, oké... :-)

margit2 2014.02.07. 11:46:34

Gita! Igazán egyszerű az elkészítése, én is azt hittem előtte, hogy nehezebb. De a videót feltétlenül nézd meg! Aztán várom a visszajelzést! %smile%