Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Sajtos főzött karika...

2018.03.24. 12:33 | margit2 | 4 komment

sajtos-fozott-karika-2018_03_24.jpg

Mivel tegnap megfőztem a nagy 5 literes fazékkal a palóclevest, így csak másodikról kellett gondoskodni. Este beáztattam egy zacskó sárgaborsót, ebből a reggeli után gyorsan el is készültem a főzelékkel. Virsli maradt reggelről, de  azért még sütök egy kis kolbászt is hozzá. Aztán van még a diós csigából is, és tegnap este meg rétes is sütöttem bolti réteslapokkal. Hogy sós is legyen, bekevertem egy kis adag tésztát a karikáknak.

A receptje megtalálható itt:     .... Sajtos főzött karika

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4013776150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankeszter 2018.03.24. 12:52:34

Ki fogom próbáln a "sajtos főzött karikát". Teszik a recept.

margit2 2018.03.24. 17:08:38

@bankeszter: Nem fogod megbánni! Én a vajat és a tejet gőz fölött olvasztottam, és kevertem össze a liszttel. Gyorsan összeállt. Aztán, amikor már langyosra hűlt a tészta, egy üvegtálba tettem, és kézzel összegyúrtam a só, reszelt sajt és a tojások hozzáadásával. Nem baj, ha ragad a tészta, annál finomabb lesz a végeredmény... de ha zavar, 1 icipici liszt segítségével gyúrjad meg. Majd vízbe mártott kanállal rakosgasd a kivajazott, lisztezett tepsibe! Sok sikert hozzá! :)

margit2 2018.03.25. 18:08:53

@bankeszter: Nagyon szívesen! Aztán ha megcsináltad, számolj be róla hogyan sikerült! :)