Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Aloha3: Köszönöm szépen Erika! Igazán jól sikerült volt! :) Remélem, hogy Nektek is! (2018.04.02. 21:51) Sziasztok!
  • margit2: @bankeszter: Nagyon szívesen! Aztán ha megcsináltad, számolj be róla hogyan sikerült! :) (2018.03.25. 18:08) Sajtos főzött karika...
  • margit2: @Signora43: Szia Mariann! Köszönöm a kedves szavakat, és kívánom, hogy még sokáig próbálgasd a rec... (2018.01.31. 06:35) Aranygaluska...
  • margit2: @Csendes Szonáta: Mi ezt annak idején kertészetben Illatos lonc néven vettük... és illatos is nag... (2018.01.25. 08:07) Illatos lonc.
  • margit2: @greenfo: Köszönöm szépen, aranyos vagy! Nagyon örülök, hogy Te is benéztél! :) (2018.01.02. 08:40) Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Sajtos főzött karika...

2018.03.24. 12:33 | margit2 | 4 komment

sajtos-fozott-karika-2018_03_24.jpg

Mivel tegnap megfőztem a nagy 5 literes fazékkal a palóclevest, így csak másodikról kellett gondoskodni. Este beáztattam egy zacskó sárgaborsót, ebből a reggeli után gyorsan el is készültem a főzelékkel. Virsli maradt reggelről, de  azért még sütök egy kis kolbászt is hozzá. Aztán van még a diós csigából is, és tegnap este meg rétes is sütöttem bolti réteslapokkal. Hogy sós is legyen, bekevertem egy kis adag tésztát a karikáknak.

A receptje megtalálható itt:     .... Sajtos főzött karika

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6113776150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankeszter 2018.03.24. 12:52:34

Ki fogom próbáln a "sajtos főzött karikát". Teszik a recept.

margit2 2018.03.24. 17:08:38

@bankeszter: Nem fogod megbánni! Én a vajat és a tejet gőz fölött olvasztottam, és kevertem össze a liszttel. Gyorsan összeállt. Aztán, amikor már langyosra hűlt a tészta, egy üvegtálba tettem, és kézzel összegyúrtam a só, reszelt sajt és a tojások hozzáadásával. Nem baj, ha ragad a tészta, annál finomabb lesz a végeredmény... de ha zavar, 1 icipici liszt segítségével gyúrjad meg. Majd vízbe mártott kanállal rakosgasd a kivajazott, lisztezett tepsibe! Sok sikert hozzá! :)

margit2 2018.03.25. 18:08:53

@bankeszter: Nagyon szívesen! Aztán ha megcsináltad, számolj be róla hogyan sikerült! :)