Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @zs58: Szia! Én eddig még más liszttel nem próbáltam ki ezt a sütit. De szerintem tönköllyel fin... (2019.02.19. 19:45) Szilvalekváros papucs...
  • margit2: @Kincse-: Köszi, aranyos vagy! Éppen most hűl az újabb gyümikenyér, mivel az előző édességek mára... (2019.02.10. 12:13) Túrós sós rud...
  • margit2: @Kincse-: Én mindig csak akkor kanalazom bele a lekvárt, amikor kivettem a sütőből, de rögtön, és ... (2019.01.24. 14:17) Angyalszem...
  • margit2: @Kincse-: Úgy látszik, hogy többféle trükk is van a fánkok készítésének, sütésének... Én még így t... (2019.01.20. 17:18) Fánk (szalagos)...
  • margit2: @Kincse-: Nekünk is elfogyott a kocsonya. Viszont pizza még van! Holnap is azt eszek majd reggeli... (2019.01.13. 17:57) Pizza-géppel...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Almás-diós máktorta liszt nélkül...

2018.10.10. 08:45 | margit2 | 7 komment

almas-diosmt-2018.jpg

almas-dios-mtsz-2018_10_04.jpg

Még mindig nagyon sok a hibás, de nagyon finom alma. Épp egy hete sütöttem ezt a máktortát is, amibe szintén van alma... A húsokhoz pedig almaszószt készítettem. Többször főztem kompótot is még.  Ma is akarok majd valamit készíteni vele.. Épp most ettünk almát, felszeletelve, ezt egy nap sem hagyjuk ki. Sőt naponta többször is eszünk, mert  a hibás alma bizony gyorsan elromlik, nagy kár lenne érte...

A torta receptje itt megtalálható:   ...  Almás-diós máktorta liszt nélkül

Én főztem hozzá fehércsokis pudingot, és birsalmaszószt is. Nagyon finom hozzá mindegyik!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6214293199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Zagyi 2018.10.13. 09:34:51

17-és datolyaszilvás bejegyzésedet találtam meg a napokban. Ugyanilyen növények van a kertben, még soha nem szedte le, nem használtam fel a gyümölcsét. Idén extra sok termés van a fán. Segítenél, hogy mikor szedtem le és hogyan hasznosítsam? Hálásan köszönöm.

Zsuzsanna Zagyi 2018.10.13. 09:40:14

Javítom az előző bejegyzésemet, mert mindent átír a segítség

margit2 2018.10.13. 11:31:33

Zsuzsa!
Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna.
Igazából nekünk is csak az idén terem ilyen nagy mennyislégben. Eddig csak nyersen fogyasztottuk, így tartalmazza a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. De olvastam, hogy ugyanúgy lehet aszalni, mint az afrikai datolyát és kandírozni. :)

Kincse- 2018.11.22. 14:14:24

Ez egy nagyon jó recept nekem, mert már nem ehetek glutén tartalmú élelmiszert az autoimmun pajzsmirigy betegségem miatt.
Látod 5 éve kezdődött, és csak most vizsgálták ki, hogy ez autoimmun, és legjobb módszer a gyulladásra, ha diétázom. Ha előbb tudom, sok minden bajtól kímélem meg magam.
Köszi a receptet!

margit2 2018.11.23. 19:33:22

@Kincse-: Nekem alacsony a pajzsmirigy működésem, már nagyon régóta szedek rá gyógyszert. Minden nap éhgyomorra kell bevenni 1 szemet, Letrox 125 gr-ot szedek... Én is diétázok... Ez a torta valóban nagyon finom lett. Remélem, hogy hamarosan Te is elkészíted! :)

Kincse- 2018.11.25. 15:32:27

@margit2:
Nekem is alul működik, szedek rá 5 éve gyógyszert, de csak nem rég küldtek olyan vizsgálatra, ami kimutatja, hogy a saját immunrendszerem pusztítja a pajzsmirigyem, azaz Hashimotó betegségem van.
Érezhető változást éreztem kb 1 hónap óta, amióta glutén és laktózmentesen étkezem.

margit2 2018.11.25. 16:01:13

@Kincse-: Még jó, hogy ez kiderült... Be is kell tartani azt, hogy úgy étkezzünk, és azt, amit szabad... Nekem is több idő kellett hozzá, míg megszoktam. :)