Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: Zsuzsa! Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna. Igazából ... (2018.10.13. 11:31) Almás-diós máktorta liszt nélkül...
  • margit2: @Kincse-: Lehet, hogy volt valami , mert engem is kidobott az előbb a blog... De most már olvasom ... (2018.10.01. 17:28) mogyorós-mandulás torta...
  • margit2: @Kincse-: Én viszont mindig főzök mellé pudingot, és úgy nem száraz! Régen én is csak azt a hagy... (2018.09.23. 19:16) Sült túrógombóc....
  • margit2: @Josef Lewis: Helló! ... Tulajdonképpen valamiből mindenkinek meg kell élni.... :) (2018.09.20. 06:36) Alma még mindig.... és paprika elrakás...
  • Josef Lewis: Hello, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Mindenféle hitelt rend... (2018.09.20. 02:41) Almás pite...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Almás-diós máktorta liszt nélkül...

2018.10.10. 08:45 | margit2 | 3 komment

almas-diosmt-2018.jpg

almas-dios-mtsz-2018_10_04.jpg

Még mindig nagyon sok a hibás, de nagyon finom alma. Épp egy hete sütöttem ezt a máktortát is, amibe szintén van alma... A húsokhoz pedig almaszószt készítettem. Többször főztem kompótot is még.  Ma is akarok majd valamit készíteni vele.. Épp most ettünk almát, felszeletelve, ezt egy nap sem hagyjuk ki. Sőt naponta többször is eszünk, mert  a hibás alma bizony gyorsan elromlik, nagy kár lenne érte...

A torta receptje itt megtalálható:   ...  Almás-diós máktorta liszt nélkül

Én főztem hozzá fehércsokis pudingot, és birsalmaszószt is. Nagyon finom hozzá mindegyik!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1714293199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Zagyi 2018.10.13. 09:34:51

17-és datolyaszilvás bejegyzésedet találtam meg a napokban. Ugyanilyen növények van a kertben, még soha nem szedte le, nem használtam fel a gyümölcsét. Idén extra sok termés van a fán. Segítenél, hogy mikor szedtem le és hogyan hasznosítsam? Hálásan köszönöm.

Zsuzsanna Zagyi 2018.10.13. 09:40:14

Javítom az előző bejegyzésemet, mert mindent átír a segítség

margit2 2018.10.13. 11:31:33

Zsuzsa!
Ennek igazából kínai datolya a neve. Leszedni akkor kell, amikor már szép barna.
Igazából nekünk is csak az idén terem ilyen nagy mennyislégben. Eddig csak nyersen fogyasztottuk, így tartalmazza a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. De olvastam, hogy ugyanúgy lehet aszalni, mint az afrikai datolyát és kandírozni. :)