Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Kincse-: Próbáld csak ki! Szerintem a dió azt is meg fogja dobni! ... Aztán várom majd a vélemény... (2019.02.24. 18:52) Töpörtyűs pogácsa...
  • margit2: @zs58: Szia! Én eddig még más liszttel nem próbáltam ki ezt a sütit. De szerintem tönköllyel fin... (2019.02.19. 19:45) Szilvalekváros papucs...
  • margit2: @Kincse-: Köszi, aranyos vagy! Éppen most hűl az újabb gyümikenyér, mivel az előző édességek mára... (2019.02.10. 12:13) Túrós sós rud...
  • margit2: @Kincse-: Én mindig csak akkor kanalazom bele a lekvárt, amikor kivettem a sütőből, de rögtön, és ... (2019.01.24. 14:17) Angyalszem...
  • margit2: @Kincse-: Úgy látszik, hogy többféle trükk is van a fánkok készítésének, sütésének... Én még így t... (2019.01.20. 17:18) Fánk (szalagos)...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Diós csiga...

2018.11.22. 07:11 | margit2 | 2 komment

 

dios-csiga-2018_nov_20.jpg

Bár az idén nem lesz dió, mivel 99 %-a beteg, amit szedtünk a fa alól... egy tállal tettem el, de lehet, hogy ha feltörjük, még abban is lesz beteg.... sajnos itt is megtámadta a fát az új betegség. De tavaly nagyon szépen volt termés, és abból jó sokat el tudtam rakni a fagyasztóládába.  Így kedden sütöttem is diós csigákat, már úgyis régen volt. 

A receptje itt található:   ... Diós csiga

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4814386310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2018.11.22. 14:20:55

Nekünk két diófánk van, és szerencsésen megúszták a nagyobb betegséget, de olyan 1/3-os veszteség azonban van a tavalyihoz képest. Csodálkoztam nagyon, mennyi rossz van benne feltöréskor, mert nem hallottam, hogy országosan kárt szenvedtek volna a diófák.
Mostanában megint újfajta módon használom fel a diót, mégpedig a tökkenyér sütéséhez. Tudod, a glutén miatt magliszteket használok sütéskor. és legnagyobb kedvencem, ha diót, vagy mandulát keverek bele. A mandulaliszt elég drága, ezért a darált dió a legjobb helyette.

margit2 2018.11.22. 16:43:39

@Kincse-: Akkor nagyon nagy szerencsétek van a diófákkal kapcsolatban! ... Már a tévében is többször foglalkoztak ezzel a szúróbogárral, ami megfertőzte a fákat... Különben nekünk is 2 fánk van... de mindegyik beteg lett sajnos. :(
Bizony a dió sokféleképpen felhasználható, én is nagyon szeretem! Az a kenyér is finom lehet vele... valamikor én is sütötem diós kenyeret is. :)