Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Fánk (szalagos)...

2019.01.20. 12:19 | margit2 | 2 komment

fank-szalagos-2019-01_19.jpg

Mint minden évben, most is meg kellett sütni a szalagos fánkot... Ez ilyenkor a farsang idején nem maradhat el nálunk... Bár van amikor év közben is kéri  a családom, nyáron is kapós mindig. Főleg nagyon finom a sárgabaracklekvár, amit elővettem hozzá már tegnap, mert nem ma sütöttem... de maradt ebéd utánra bőven, ezért ma nem is sütöttem mást...

A receptje megtalálható itt:    .... Fánk (szalagos)

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr114574250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2019.01.20. 16:25:56

Olyan a formájuk, mint az ufós csészealjnak. :)
Amikor még ehettem, akkor úgy sütöttem, hogy a közepénél benyomva forgattam egy kicsit, és ettől a mélyedéstől más formája lett. Van ennek titka, hogy így sütöd, fedő alatt, és púpos a közepe?

margit2 2019.01.20. 17:18:04

@Kincse-: Úgy látszik, hogy többféle trükk is van a fánkok készítésének, sütésének... Én még így tanultam anyukámtól a szalagos fánkot... most éppen ilyenre sikeredett... Volt már szebb is, de a lényeg a szalag.. és az biztos, hogy finom lett! :)
süti beállítások módosítása