Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @zs58: Szia! Én eddig még más liszttel nem próbáltam ki ezt a sütit. De szerintem tönköllyel fin... (2019.02.19. 19:45) Szilvalekváros papucs...
  • margit2: @Kincse-: Köszi, aranyos vagy! Éppen most hűl az újabb gyümikenyér, mivel az előző édességek mára... (2019.02.10. 12:13) Túrós sós rud...
  • margit2: @Kincse-: Én mindig csak akkor kanalazom bele a lekvárt, amikor kivettem a sütőből, de rögtön, és ... (2019.01.24. 14:17) Angyalszem...
  • margit2: @Kincse-: Úgy látszik, hogy többféle trükk is van a fánkok készítésének, sütésének... Én még így t... (2019.01.20. 17:18) Fánk (szalagos)...
  • margit2: @Kincse-: Nekünk is elfogyott a kocsonya. Viszont pizza még van! Holnap is azt eszek majd reggeli... (2019.01.13. 17:57) Pizza-géppel...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Fánk (szalagos)...

2019.01.20. 12:19 | margit2 | 2 komment

fank-szalagos-2019-01_19.jpg

Mint minden évben, most is meg kellett sütni a szalagos fánkot... Ez ilyenkor a farsang idején nem maradhat el nálunk... Bár van amikor év közben is kéri  a családom, nyáron is kapós mindig. Főleg nagyon finom a sárgabaracklekvár, amit elővettem hozzá már tegnap, mert nem ma sütöttem... de maradt ebéd utánra bőven, ezért ma nem is sütöttem mást...

A receptje megtalálható itt:    .... Fánk (szalagos)

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7414574250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2019.01.20. 16:25:56

Olyan a formájuk, mint az ufós csészealjnak. :)
Amikor még ehettem, akkor úgy sütöttem, hogy a közepénél benyomva forgattam egy kicsit, és ettől a mélyedéstől más formája lett. Van ennek titka, hogy így sütöd, fedő alatt, és púpos a közepe?

margit2 2019.01.20. 17:18:04

@Kincse-: Úgy látszik, hogy többféle trükk is van a fánkok készítésének, sütésének... Én még így tanultam anyukámtól a szalagos fánkot... most éppen ilyenre sikeredett... Volt már szebb is, de a lényeg a szalag.. és az biztos, hogy finom lett! :)