Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.
  • margit2: @Amerika24: Szerintem érdemes lenne megkóstolnod majd, ha lehetőség nyílik rá a selyemfűmézet. Mi ... (2023.11.23. 06:54) Kókuszos, sajtos tallér, lángos és krémes... méz!

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Angyalszem...

2019.01.23. 18:00 | margit2 | 2 komment

angyalszem-2019_01_23.jpg

A múlt héten hétfőn reggel a fórumomba hozott kávét az egyik kedves fórumozóm, és a képen láttam meg az angyalszemet... Már nem is emlékszem rá, hogy mikor készítettem el. Pedig egyszerű, gyors és finom is. De ma ebéd után begyúrtam egy kis adagot. Majd az 1 óra múlva, mert addig pihent a  tészta, elkészítettem.  Érdemes volt! Most újra megcsinálom majd párszor, mert tényleg hamar kész, és ízletes is!  :)

A receptje megtalálható itt:    ... Angyalszem

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2214584628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2019.01.24. 11:38:53

Margitka, mi van, ha már sütésre beleteszem a lekvárt? Amikor barátfülének csinálom a szilvalekvárral, akkor is elég nyitott, és nem folyik le. Valahogy jobb ízű, amikor átsül mégegyszer a lekvár, bár eleve sütőben szoktam elkészíteni a szilvalekvárt, tepsiben sütve.
Ez a kerek forma jó ötlet, kipróbálom, mert már sütöttem gluténmentes tésztával is a barátfület.

margit2 2019.01.24. 14:17:53

@Kincse-: Én mindig csak akkor kanalazom bele a lekvárt, amikor kivettem a sütőből, de rögtön, és forrón!... Másképpen még nem próbáltam. Az én szilvalekvárom nem folyik le így sem, mert olyan sűrű, mint a dzsem! :)
De Te ha gondolod kipróbálhatod a sütőbe a sütés előtt is... aztán majd számolj be róla! :)
süti beállítások módosítása