Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Sárgabarack szüret...

2019.07.07. 08:42 | margit2 | 11 komment

sbarack-vizben-2019_07_04.jpg

sbaracklekvar-maradek-2019_07_04.jpg

sargabaracklekvar-2019-1.jpg

kreker-2019_07_05.jpg

Nálunk is elkezdődött a héten a sárgabarack szüret.. Csütörtökön főztem be az első adagot. Azért a krékert is megsütöttem pénteken is,ét... természetesen kérésre. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5114929868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2019.07.07. 13:20:22

Akkor te is örvendhetsz a sok finom lekvárnak, bár most alaposan meg kell dolgozni érte.
Amit nálam írtál, abból úgy veszem ki, hogy hígabb fajta lekvárt készítettél, vagy nem?
Korábban én is csináltam kevés főzéssel, hígabb, darabosabb dzsemet, az is finom volt.

margit2 2019.07.07. 14:53:53

@Kincse-: Én azt a lekvárt szeretem, és a családom, amit kenyérre kenhetünk, tehát nem folyós! Főzéskor ugyan még hígabb, de utána nagyon gyorsan besűrűsödik! :)

Dzsemet régebben én is főztem, de azt sokkal sűrűbbre készítettem,. tovább is tartott a főzése...-

Kincse- 2019.07.07. 19:32:55

@margit2:
Érdekes módon, a süteményen, vagy palacsintán kívül ritkán használjuk másra a baracklekvárt, nem szokásunk kenyérrel enni. De a barátnőm is mesélte, hogy szívesen eszi a férje és ő is kenyérrel.
Mennyi házi szokás, gondoltad volna? :)

margit2 2019.07.07. 19:39:03

@Kincse-: Bizony mi is szoktunk enni lekváros kenyeret, sőt vajas-lekvárosat is! Nagyon finom tud lenni! :)

Kincse- 2019.07.07. 20:10:32

@margit2:
és mikor eszitek, reggelire vagy vacsorára? :)
A napokban a friss lekvárból tettünk a rizs+hús mellé úgy, mint amikor savanykás áfonya lekvárral is szoktak enni bizonyos fogásokat, de egyéb alkalmakkor nem jut eszünkbe, és nem is kapok igazi savanykás áfonyalekvárt a boltokban.

margit2 2019.07.07. 20:25:57

@Kincse-: Mi inkább uzsonnára eszünk lekváros kenyeret. De már nem olyan gyakran már, mint régen... Most már ha sok sósat fogyasztottunk, és édeset kívánunk, akkor nyúlunk a lekvárért! :)
Én is nagyon szeretem az áfonyalekvárt, vaddisznósült mellé ettünk már vendéglőben... az finom volt. Amit a boltokban lehet itt kapni, az valóban édeskés... Talán még Erdélyben csinálnak olyan igazit... utcai árusoknál lehet leginkább venni... :)

Kincse- 2019.07.07. 20:50:06

@margit2:
Szoktatok járni Erdélyben? Tényleg, fogalmam sincs merre lakhattok. Kár, hogy itt nincs privát levelezés...

margit2 2019.07.07. 20:57:24

@Kincse-: A honlapomon : margit2.hu -n van az e-mail címem a kezdőlapon középen a kenyér képe alatt.
Ha a menüben a Magamról-ra rákattintasz, akkor azt is megtudhatod, hol lakom! :)

Kincse- 2019.07.07. 20:59:38

@margit2:
köszönöm, nagyon kedves vagy! :)

margit2 2019.07.08. 19:02:17

@Kincse-: Jaj bocsi, most vettem észre, hogy nem válaszoltam a kérdésedre... Sajnos csak egyszer voltunk Erdélyben, mégpedig 2004-ben... Az oldalamon erről is olvashatsz, ha a menüben az "Utazások, kirándulás"-ra kattintasz! :)