Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Uborka, tárkony szárítani a padlásra... és még sárgabaracklekvár...

2019.07.09. 19:57 | margit2 | 2 komment

uborka-2019_07_07.jpg

tarkony-2019_07_08.jpg

tarkony2-2019_07_08.jpg

sargabaracklekvar-2019-2.jpg

Tegnapelőtt már uborkát is tettünk el 2 db 1,5 literes üveggel. Természetesen most is a már jól bevált hideg lével: Savanyúság télre hidegen.

Aztán tegnap a férjem lehozta a megszáradt citromfüvet a padlásról. Hogy annak milyen isteni citrom illata van! A színe is szép zöld, így nem veszítette el az illóolajakat! Már a fémdobozokban is van! 

Majd a tárkonyból vágtunk le egy nagyobb vödörre valót... lehuzigáltuk a leveleit a fás szálairól, és az került fel már a padlásra száradni.  Gyűlnek szépen a fűszerek télre! 

A spejzban már készen volt a helye a második főzés sárgabaracklekvárnak. Csak címkézni kellett, és már rakhattam is e helyére... de előtte fotó!  :) ... Az üvegek itt 5; és 5,5 ... illetve 6 dl-esek most.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2214934324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2019.07.09. 21:09:31

Nahát, szépen gyűlik a kincseskamrádba a sok finomság. :)
Citromfüvet én is nagy mennyiségben szárítottam már az idén, elég tárkonyt is, sosem fogy el egyik évről a másikra. Fehér akácvirágot is, ami a gyomorra jó, szabályozza a gyomorsavat. Még mentát is telepíteni kellene majd.

margit2 2019.07.10. 06:07:46

@Kincse-: Nekünk is vannak akácfák a kert szélén, de virágot még nem szedtünk róla... talán jövőre akkor szedünk mi is!...az illatát imádom! Na és menta az van, a férjem nagyon szereti.
süti beállítások módosítása