Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Lángos... (KEFIRES)

2020.01.29. 16:59 | margit2 | 2 komment

langos-2020_01_29.jpg

Szombatra lángost rendelt a férjem... persze a fele tészta adagot meghagytam, mert ugye a kefires lángosnál ez lehetséges! Azonkívül, hogy nagyon finom, még ez is előnye, hogy ezt készítsem el... Ma kisütöttem a maradékot. A hétvégére nasinak ismét készítettem angyalszemet is, de most dupla adagot... jól is tettem, mert nagyon kapós!

 A recept itt:     .... Lángos  (KEFIRES)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6715436582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2020.01.29. 19:24:31

Ez furcsa, de igaz, egyszer már tapasztaltam, hogy hűtőbe betett kelt tészta is megkel valamennyire, de hogy miért kell oda tenni, hogy megkeljen, ezt nem értem. :)
Egyébként, szerintem tőled már egyszer eltanultam ezt a kefires lángost, ami azért jó, mert nem vesz fel annyi olajat.

margit2 2020.01.30. 06:24:16

@Kincse-: A kefir olyan aludttej, amely a tej erjedése során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az élesztő szimbiotikus kapcsolatán alapszik. 2-3 óra alatt tökéletesen megkel a tészta hideg helyen!
Pontosan így van! Taszítja a kefir az olajat! Ez a legfontosabb! A sütés után nem olyan olajos, mint a hagyományosan kelesztett lángos... nem annyira nehéz étel. :)
süti beállítások módosítása