Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Ribizlik, karalábé, stb... télre..

2020.08.08. 14:25 | margit2 | 2 komment

A fekete ribizli leszedése után végre a piros is beérett, az is leszedésre került július végén. Nagyon szép nagy szemű fürtös, meg vagyok elégedve vele!

pirosribizli-2020.jpg

Aztán karalábét is tettem el a fagyasztóládába már:

karalabe-2020_07_30.jpg

Természetesen az uborkát 2 naponta leszedjük, már 14 db 1,5 literes üveggel tettem el télre. Na és a kovászos uborka is folyamatosan készül, napi szinten esszük. Ja és a saláta ugye nem maradhat el az ebédek mellett.
Tegnap pedig a borsóleves mellé szilvás gombócot és olajban sült krumplis pogácsát sütöttem. Mindenből 2 napra készítettem, így ma sokat tudtunk a kertben szorgoskodni délelőtt.

szilvasgomboc-2020.jpg

krumplipogi-2020.jpg

 Ma már leszedtük a paradicsomot is kora reggel, hétfőre sokat érhet a napon, és szedünk hozzá még, ami addig beérik a kertből, be is főzzük majd. A padon lévő kovászos uborka is jó már, majd behozom mindjárt, leszűröm, és a hűtőbe teszem.

paracsom1-2020.jpg

Aztán a dinnye is nagyon finom, az idén eddig mindig jó édeset sikerült venni. Ez vár még ránk ma:

dinnye-2020.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr216118938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2020.08.09. 06:46:01

Akár csak nálunk, nagyon hasonló a helyzet.
A kovászos uborkát már esszük, málnát gyűjtök esténként, a szilva legvége még a fán, de ma megfőzöm lekvárnak. Viszont volt gombóc, kétszer is, őszibarackkal is, és az uborka lassan leterem. A dinnye viszont nem az igazi nálunk, még nem vettünk le egyetlen görögdinnyét sem, és lassan itt a Lőrinc!
De van kukorica, amit minden délután főzök, addig együk még jó, és rengeteg paradicsom, amit már befőztem.Ma először megpróbálok padlizsánt rántani. Ez idáig még sosem rántottam.
Azért a nagy melegben nem megyek a kertbe, megpróbálom úgy beosztani az időt, hogy napközben bent legyek. Vigyázzatok ti is magatokra, ez a hőség tényleg embert próbáló.

margit2 2020.08.10. 06:31:10

@Amerika24: Nekünk már málnából csak egy rövid sor maradt, az folyton érő fajta.. de most épp szünetel a termés.. Azért az idén is ehettünk belőle. Mi az idén már nem is vetettünk csemege kukoricát, tavaly sem sikerült a legjobban... ha megkívánnánk, lehet kapni a zöldségesben is...
Egy időben sok padlizsán termett nálunk, de a krumplibogarak is nagyon megtámadhatják... az idén nincs szerencsénk vele. Már ki is dobtunk belőle, eléggé bemagosodott.. Viszont rántva szerettünk, de csak besózva és befűszerezve... Sajnos a krumplink is elég gyéren terem...
Na igen, mi is csak kora reggel megyünk ki a kertbe, de igyekszünk 11 óra felé már bejutni a házba... Este meg öntözünk, ha bírjuk még...
Ti is vigyázzatok magatokra, a legnagyobb melegben már odabent kell lenni a házban!
süti beállítások módosítása