Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Ahogy eddig, most ugyancsak készülsz a télre Te is. Sok finomságot elraksz. De ez így ... (2024.07.13. 11:02) Uborka; feketerebizli; sárgabarack, meggy; gofri....
  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Uborka; feketerebizli; sárgabarack, meggy; gofri....

2024.07.01. 17:15 | margit2 | 2 komment

ubiszeli-sozva-20240620.jpg

ubisalata-20240620.jpg

feketeribizli-20240622.jpg

palacsinta-fribizlivel-20240619.jpg

koviubi-1-2024.jpg

sbarack-meggy-20240624.jpg

uborka-telre-1-20240627.jpg

gofri-fugelekvarral-20240630.jpg

Az uborkát már naponta szedjük folyamatosan a kertben. Először salátát készítettem, majd kovászos uborka is készült folyamatosan. Na és télre is rakjuk el az ecetes uborkát.

A fekete ribizlit is leszedtük már. Került  a fagyasztóládába is. Nagyon finom volt a palacsintában és rajta is a tejszínhabon.

Sárgabaracklekvár is készült még és meggyet is tettem el kimagozva  a fagyasztóba szintén.

Közben párszor gofrit is sütöttem. Fügelekvárral isteni finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5418438697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2024.07.12. 22:46:43

Ügyes vagy, mint mindig. Látom, elraktározod a sok finomságot, télire. Fekete ribizlim nincs, de pirosat tettem el én is a fagyasztóba. Kovászos uborkát nem készítek, mert a hisztamin allergiára nem jó, egyedül meg nem bírom megenni.Barack lekvárom nem sok lett, az öcsém adott egy tállal, azt eltettem, 8 üveg, pedig a legfinomabb lekvár nálunk is a sárgabarack. Főzhetek málna -somot, fügét naranccsal, sőt alma lekvárt is főztem tavaly, de mindből van még.
Vajbabot és borsót raktam még a fagyasztóba, és folyamatosan szedtem a málnát, ha lesz som, egybe főzöm később. Van két őszibarack fám, és az idén van rajta sok barack, most azt rakom folyamatosan.

margit2 2024.07.13. 11:02:51

@Amerika24: Ahogy eddig, most ugyancsak készülsz a télre Te is. Sok finomságot elraksz. De ez így is van rendjén! .. Milyen jó is télen, ha van bőven miből választhatunk a spejzban! :)
A füge itt csak most kezd érni, de úgy látom, hogy lesz szépen, csak a fekete rigókat kell időnként elzavarni, mert azok is nagyon szeretik, ha érni kezd...
Még nekem is mindig elég sok a régebbi évekből megmaradt lekvár... de folyamatosan szedegetem elő azokat is, hogy fogyjanak...
Akkor csak szorgoskodj tovább, mint ahogy én is ezt teszem.
süti beállítások módosítása