Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Aranygaluska....

2007.11.13. 21:32 | margit2 | 25 komment

.
Ma vacsira aranygaluskát sütöttem. De most nem a jénai tálban, mint eddig, hanem tepsiben. Sokkal jobban megkelt, mert egy kicsit más dolgom is akadt közben... Ez csak jót tett, mert sokkal szebb lett, és nagyon finom. Azt hiszem, hogy máskor is így fogom csinálni. Csoládés pudingot főztem hozzá.
.
A recept megtalálható itt:..... Aranygaluska
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr926031488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vnjudit 2007.11.13. 21:50:42

De rég sütöttem már, van egy éve is %wink%. Szép estét Nektek!

margit2 2007.11.13. 21:57:10

Judit! Én is régen sütöttem, pedig nagyon nagyon szeretjük! Most meg is fogadtam, hogy gyakrabban csinálok! A sok dió (kb. 25 dkg-ot tettem bele) nagyon jó benne. Mivel szerencsére a tavalyi év is, és az idei is jó sok dió termést hozott nekünk, nyugodtan süthetek! ... Öröm volt este nézni, hogy mennyire jóízűen habzsolták be a fiúk!... %wink%

Klarissz 2007.11.13. 21:57:15

Egyik kedvencem....

margit2 2007.11.13. 21:59:55

Nekem is Klarissz! Ma különösen jól sikerült, így nagyon belelkesültem sütésileg! %mrgrren%

marisom 2007.11.14. 05:47:05

Összeomlok most mindjárt, de szeretem, csak én van.krémmel. Ahogy jövök szabira, biztos sorra kerül. Nagyon guszta, én mindig a tepsis változatot készítem, jó nagy tepsis változat, 2l tej a van krém..hm. nyelek.. Szép napot!

Lazac 2007.11.14. 05:49:56

Már többször elhatároztam, h nem látogatom a blogodat...én különösen hízékony vagyok, már a látványtól is...lassan kihízom az akváriumot. %mrgreen%

margit2 2007.11.14. 08:12:43

Maris! Mi is szeretjük vanilií krémmel is, de nálunk a fiúk nagyon csokissak! %wink% Lazac! Van ám nagyon jó,sült lazac receptem! %mrgreen%

Kati 2007.11.14. 08:29:02

Juj de guszta!!!! Estére én is készítek. Szép napod legyen!!!!!

margit2 2007.11.14. 08:54:41

Köszi Kati! Jó sütést, és szép napot! %biggrin%

Gabi 2007.11.14. 11:43:36

Ebédidő van! Hmmm, ez nagyon finom. Örülök, hogy meggyógyultál! Gabi

Dorozs 2007.11.14. 12:30:20

Már a kép is közel felér egy gasztronómiai élménnyel... :)

margit2 2007.11.14. 14:05:57

Gabi! Úgy örültem ennek a tepsis megoldásnak, az utolsó 10 percre tettem rá alufóliát, így nem tudott kiszáradni... Ja, és még mielőtt rátettem, jól megöntöztem kb. 2 dl langyos vaníliás tejjel. %razz% Dorozs! Igazi élmény akkor lenne, ha meg is kóstolnád! %wink%

Petra 2007.11.14. 17:22:31

jujj de nagyon fincsi lehet!!!Remélem anya majd csinizni fog nekem is!

margit2 2007.11.14. 17:59:10

Szerintem ezt Te is megpróbálhatnád Petra! %wink% .... Hány éves is vagy?

Szomor 2007.11.14. 18:30:52

Ne kínozz ezt nagyon szeretem, régen ettem :( Mondom is az illetékesnek a kívánságom:) Szép estét kívánok:)

Sugi 2007.11.14. 18:40:16

Most aztán nyeltem egy nagyot, istenien néz ki;) Puszillak!

margit2 2007.11.14. 18:45:18

Szomor! Feltétlenül csináltasd meg! De Te is besegíthetsz a dió pucolással, mert úgy jó, ha sok van benne... Én 25 dkg-ot tettem bele.. %mrgreen%

margit2 2007.11.14. 18:47:56

Szia Sugi! Szerintem egyszer csináld meg!.... A lényeg, hogy hagyjad jól megkelni a tésztát, annál finomabb, könnyebb, lazább lesz! %razz%

Lazac 2007.11.14. 21:02:53

Margit! Horror-ról nem volt szó...méghogy sült lazac. *megsértődik, ide sem jön többet* %wink% Hol van az a kóbis bagett? %eek%

margit2 2007.11.14. 21:43:08

Lazac! A kedvedért most lefotóztam a kolbászos bagettet... és még a férjemmel ráadásul be is faljuk, mert megkívántam. Na erről Te tehetsz! %lol%

Szomor 2007.11.15. 17:57:20

A diót mindíg én pucolom:((

zolderdo 2007.11.20. 13:43:08

Most ebéd után mielőtt beléptem hozzád,arra gondoltam,milyen jó lenne egy kis aranygaluska desszertnek.Vajon sütöttél-e már azóta?gondoltam magamban,és láss csodát,tényleg sütöttél.Tegnap este megcsinálták a gázsütőmet, te is hozzájárultál,hogy minél hamarabb elintézzem,mert megkívántam a sütijeidet:)

margit2 2007.11.20. 14:30:46

Zölderdő! Na és sokba került a javítás? Akkor vacsorára ma nálatok aranygaluska lesz? Ha Te is tepsiben sütöd, akkor kb. 18 perc múlva locsold meg 2 dl vaniliás tejjel, és tegyél rá alufóliát. Meglátod, hogy milyen finom lesz... Aztán tűpróba! %smile%

zolderdo 2007.11.20. 16:26:10

Olcsóbb lett mint a cipőm,csak igazitani kellett az égőkön, és láss csodát 1500 ftért és köszi a sütési jótanácsot.

margit2 2007.11.20. 19:35:14

Ez jó hír, akkor lehet sütni! Remélem, hogy sikerül majd! Sok sikert, és jóétvágyat hozzá! %wink%
süti beállítások módosítása