Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Non plus ultra, tekert milánóis hajtovány, kocsonya és mákos bejgli...

2025.01.21. 19:31 | margit2 | 4 komment

non-plus-ultra-2025013.jpg

tekert-milanois-hajtovany-20250114.jpg

kocsonya12db-20250117.jpg

Már régen sütöttem Non plusz ultra sütit. De a múlt héten elmentem Pestre a gyerekekhez, és vittem egy kis adagot. A menyem nagyon szereti, örült is neki. Aztán kipróbáltam a tekert hajtoványt milánói szósszal, az is jól sikerült. Kocsonyát is főztünk, lett 12 tányérral. Ma reggelire ettük meg az utolsó kettőt a férjemmel.

makos-bejgli-20250119.jpg

Na és vettem ki a fagyasztóládából 1 rúd mákos bejglit, amit még karácsonyra sütöttem...de a 8 rúd soknak bizonyult. az is tökéletesen szeletelhető volt. Csak tegnap fogyott el... Még van diós és mákos is a fagyasztóban... Jó lesz majd elővenni, ha nasit kívánunk, és nem lesz kedvem sütni.  :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3218780020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2025.01.22. 08:39:50

Nagyon szeretem a kocsonyát, de a többiek nem annyira.
Nem főztem most Szilveszterre , mert nincs aki megegye, kocsonyából meg nem lehet keveset főzni, igaz.
A Non Plusz ultra szintén kedvencem, hiszen tudod. Biztosan finom lett, érzem a számban az izét. Ügyes vagy, nagyon .
A tekert hajtoványt nem ismerem, majd nálad megnézem.
A mákkal meg úgy vagyok, ha megkívánom, csinálok egy kis mákos gubát, igaz egyszerű, de pár kifliből gyorsan megvan, és lekvárral nagyon finom tud lenni. Nem teszem sütőbe, és nem öntöm le előtte vaníliás pudinggal, mert mi gyerekkorunkban csak így ettük, gyors vacsorának.
Az unoka már biztos szépen gyarapszik, és fél évesen már azt is lehet táplálni gyümölcsökkel. De szép idő is ez!
Julikánk most nyolc és fél éves, a lányomnak van egy oldala, ahol az idén is gyűjtik az adó 2 százalékát, aki akarja, adhatja. Tudom, te egy másik országban élsz, és ez felőletek nem lehetséges, de a fejlődést és befektetést, mármint a tavalyi adományokból, itt szokták követni az adakozók. Ha gondolod, nézd majd meg, átküldöm a címet.

www.facebook.com/godanykati

margit2 2025.01.23. 13:29:06

@Amerika24: Azért szeretem a hajtovány készíteni, mert többféle ízesítéssel lehet tölteni... kinek mire van gusztusa. Én már csináltam sajttal, pirított hagymával, baconos pörccel. Most milánói szósszal...
Itt a receptem: margit2.hu/kiprobaltrecik/sossutik.htm#tekerts

Most 19.-én volt 3 hónapos a kis unokánk! Egyre jobban figyel... lehet, hogy a fogai is beindulnak, mert mostanában sokat nyúlkál a szájába...

Megnéztem, a lányod oldalát. Nagyon aranyos kis család! Örülök, hogy ilyen sokan együttéreznek velük! :)

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2025.01.23. 21:43:59

Margit!
Köszönöm a receptet, még nem néztem át, de hamarosan át tanulmányozom.

Igen, az együttérzés megvan, hiszen mindketten nagyon szerény és jó szívű emberek,és Marci egy nagyon jó testvér, aki szintén mindent megtesz Juliért, viszont a beszéd még mindig nem indult be nála. Bízom benne, hogy a sok mozgás beindítja majd az agy azt a részét is, ahol a beszédközpont van!

margit2 2025.01.24. 11:12:14

@Amerika24: Biztos idővel meglesz az eredménye a sok kezelésnek, foglalkozásnak! Én is nagyon drukkolok Nektek!
Ölellek! :)
süti beállítások módosítása