Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Sárgabaracklekvár....

2009.07.08. 20:18 | margit2 | 20 komment

.

.

A héten már én is tettem el sárgabaracklekvárt. Most még venni kellett hozzá a sárgabarackot, de éppen ma néztem a saját fánkon, ami elég későn érő fajta, hogy napok múlva már itt is lehet szedni. Még akarok eltenni, mert ez a legkapósabb lekvár nálunk!

.

A recept, ahogy csináltam megtalálható itt: ... Sárgabaracklekvár

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr116031132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna3 2009.07.08. 20:47:03

Tényleg talán a leginkább kihasználhatóbb lekvár fajta. Bár nálunk nagy kedvenc a meggy és az alma is. Mi inkább csak sütiben és kalácson eszünk lekvárt, kenyéren nem nagyon...

amerika24 2009.07.08. 20:47:11

...nálunk is...:) ..ez a barack gyönyörű.....még nem főztem lekvárt, de talán a héten kapok egy kis barackot, igéret van...s akkor nekiállok.... ...de először is sütök belőle egy nagy adak barackos lepényt....imádom...:)

margit2 2009.07.08. 22:05:17

Anna! Én is szeretem a meggyet és az almát is. Abból még van bőven a spájzban.... De talán almát még rakok el ősszel... %razz%

margit2 2009.07.08. 22:06:38

Amerika! A hétvégén én is akarok a saját barackból lepényt sütni! ... Remélem, hogy addigra beérik! %wink%

vnjudit 2009.07.09. 05:29:38

Gyönyörű lett a lekvárod :), mint a nagyimé volt.

margit2 2009.07.09. 07:13:27

Már tesztelve is lett, mivel volt egy fél üvegnyi maradék is! %razz% ... Te is főzöl?

Gabi 2009.07.09. 11:48:10

Na hát csak bejött a tavaszi "jóslatod", hogy idén együtt főzzük a lekvárt. :) Én darabosra szoktam hagyni, van aki így nem bírja, de én imádom a fél barackokat benne, főleg vajas kalácson. Jajj, éhes vagyok! :D

margit2 2009.07.09. 14:07:41

Gabi! Van úgy, hogy én is darabosra hagyom, de ez nem egyformán volt érett, ezért láttam jónak, hogy kicsit összemixeljem főzés közben.... %wink%

vnjudit 2009.07.09. 19:02:36

Ha lesz jó áron a piacon, akkor talán - most nem voltam sikeres befőző, kicsit kedvem szegte a dolog.

margit2 2009.07.09. 19:59:18

Én 200 Ft/ kg-os áron vettem ezt... De a hétvégén már a saját fámról szedek. Egy két szemet már kóstoltunk ma is róla, finom ízű fánk van! %razz% Hogy hogy nem sikerült??? %eek%

Dédike 2009.07.09. 20:09:53

Érdekes az ár. A gazdáktól 30-70 ft-értveszik át. Ezért is rohad sokhelyen ott, a szedők árát nem kapja meg. Már kezd elegem lenni a lekvárokból.

iluska 2009.07.09. 20:12:34

Holnap én is elkezdem a sárgabarack lekvár gyártását, nálunk is ez a legkapósabb. Bár ha elküldenéd ezeket az üvegeket nekem... %mrgreen%

margit2 2009.07.09. 20:21:26

Dédike! Bizony ez eléggé kevés, nem is csodálom, ha ennyiért nem akarják eladni a gazdák.... Iluska! Akkor jó főzögetést! %wink% ... Te is veszed a barackot, vagy otthon terem meg?

Sugi 2009.07.10. 11:55:30

összefut a nyál a számban,ahogy nézegetem itt a blogokat és itt is ott is baracklekvárt látok:)ráadásul ilyen frisset,az az igazi:) Drága Margitka! legyen meseszép a napod:)szeretettel ölellek!

Ansa 2009.07.10. 11:56:05

Mennyi finomság! Lentebb az a túrós... Csak az a baj, hogy ebben az időben inkább a meleg tea+fánk lenne jó :D

Ansa 2009.07.10. 11:56:27

... baracklekvárral :D

margit2 2009.07.10. 14:36:45

Na azért, csak nem hiába dolgoztam a lekvárral! %lol%

iluska 2009.07.11. 22:14:32

Otthon terem, de nagyon-nagyon-nagyon sokat szeretnék belőle %mrgreen% , legalább 40 üveggel!!! Ha nem lesz ennyi, kipótolom. Most úgy látom, hogy 25 üveg lesz kb. , az első 10 készen is van. :)

iluska 2009.07.11. 22:15:32

De én nem írhatom rá a dátumot mint te, mert nálunk minden elfogy tavaszra!!! %eek%

margit2 2009.07.12. 07:20:28

Hát, ha elfogy, akkor valóban nem kell a dátum! %wink%
süti beállítások módosítása