Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Rakott sajtos kifli...

2009.10.10. 18:26 | margit2 | 43 komment

.

Egy gyorsan elkészíthető egytálétel!... Aki este nem akar sok időt tölteni a vacsora elkészítésével, javaslom, hogy próbálja ki!

.

A receptje megtalálható itt: ....Rakott sajtos kifli

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr36031100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata... 2009.10.10. 18:43:36

nagyon jól néz ki,bár a dió nekem így első olvasatra furcsa...csak édesbe szoktam diót tenni!

margit2 2009.10.10. 18:47:32

Kata! Ebben csak 6 dkg darált dió van, az ízén nem igen változtat.... Talán az olajossága miatt van szükség rá... Ha úgy gondolod, akkor tehetsz bele apróra vágott sonkát helyette ... %razz%

picy 2009.10.10. 19:07:17

hmm jól néz ki:) Én ma tojáspástétomot csináltam:)

Klarissz 2009.10.10. 19:15:22

Felborzolta az ízlelőbimbóimat. Irány a konyha...

margit2 2009.10.10. 19:20:06

Picy! Hogy csinálod azt a tojáspástétomot? ....Nekem van egy tojáskrémem, összehasonlítanám vele! %wink%

margit2 2009.10.10. 19:21:18

Klarissz! Na de nem ám valami zsírosat eszel ilyen későn! %mrgreen%

vnjudit 2009.10.10. 19:30:16

Micsoda jó ötleteid vannak :)

picy 2009.10.10. 19:34:34

háát a nők lapjában tojáspástétom néven volt, de szerintem a tojáskrém jobb elnevezés.Feltettem főni 3 kemény tojást. Mikor megfőtt, megpucoltam, villával összenyomtam. tettem bele tejfölt, margarint, 1 kis mustárt, apróra vágott vöröshagymát. Jól összekevertem, hogy krémes legyen kenyérre kentem és kész:) Mondjuk máskor majonézzel csinálom:)

margit2 2009.10.10. 19:39:50

Judit! Akkor most megsúgom, de csak Neked, hogy a receptet úgy találtam a neten.... Csak sehol nem találtam róla képet, és kíváncsi voltam, hogy hogyan néz ki elkészítve.... Ezért megcsináltam... Megérte! %razz%

margit2 2009.10.10. 19:42:20

Picy! Akkor nagyon hasonlóan csináljuk, csak én bőven teszek bele fűszert is. Itt megnézheted, hogyan csinálom: http://kiprobaltrecik.extra.hu/hidegtalak.htm#tojaskrem %wink%

picy 2009.10.10. 20:00:15

hnn jól hangzik

ametiszt 2009.10.10. 20:26:01

Ez fini :-) És a dió direkt jóóóó bele :-) Megcsinálom jövő héten, köszönöm margitkám!

margit2 2009.10.10. 20:35:53

Ametiszt! Remélem, hogy Neked is ízleni fog! Majd számolj be róla! %wink%

amerika24 2009.10.10. 23:20:44

...majdnem olyan,mint a máglyarakás...de sósan...viszont a diót kissé szokatlannak találom....:o....biztos ki fogom próbálni....:)

margit2 2009.10.11. 08:01:50

Amerika! Csak próbáld ki, nem rontja el a dió! %razz%

picy 2009.10.11. 10:39:43

Szerintetek lehet muffint kosárkában sütni? Nincs muffinsütőnk.Abban is jó?

picy 2009.10.11. 14:00:10

megint betaláltak a névtelenek. ésnem jó az ip tiltás sem:(

margit2 2009.10.11. 15:38:10

Picy! Milyen korsárkára gondolsz?.... Miből van?

picy 2009.10.11. 16:32:31

hát amibe a diós kosárkákat csinálják. a kosaras sütit

margit2 2009.10.11. 16:58:21

Ja, olyanom nekem nincsen... De gondolom, hogy kemény és teflonos lehet az is..... Ha igen, akkor tudsz sütni benne! %wink%

picy 2009.10.11. 16:59:01

valami olyasmi

picy 2009.10.11. 16:59:57

http://kicsivu.freeblog.hu/files/mazarin.jpg itt látszik azthiszem:)

picy 2009.10.11. 17:13:40

kitettem egy új képet:) Remélem tetszik

margit2 2009.10.11. 17:29:52

Megnéztem a képet, igen, abban lehet sütni! %wink%

margit2 2009.10.11. 17:42:47

Oké, akkor meglesem! %eek%

picy 2009.10.11. 17:51:29

Margit bejelöltelek iwiwen:) Martonvásáron laksz? Barátom anyukája és az élettársa meg Tárnokon dolgoznak(De amúgy Tabajdon laknak:)

margit2 2009.10.11. 19:07:17

Már visszaigazoltalak! %wink% ... Igen, Tárnok itt van a szomszédban....

picy 2009.10.11. 19:30:55

Most volt ott búcsú:) Tomimék is voltak:)

anna3 2009.10.11. 19:54:07

Nagyon ötletes, kiadós és olcsó. Biztosan kipróbálom, de dió nélkül...

picy 2009.10.11. 20:37:20

köszi szépen Margit:) Jut eszembe kitettem egy képet. Kicsit ilyen elvont de nekem nagyon tetszik

margit2 2009.10.12. 07:17:55

Anna! Szerintem is sokféleképpen ki lehet ezt próbálni. ...Ha a diót nem szereted, vagy nincsen, akkor hagyjad ki belőle. Aztán még lehet mást is tenne bele. %razz%

picy 2009.10.12. 09:05:27

Szép napot kívánokMargit:)

picy 2009.10.12. 09:05:41

bocsánat egybe írtam

margit2 2009.10.12. 09:09:33

Köszi! Neked is! %wink%

ZV1 2009.10.14. 15:40:34

Ki fogom majd próbálni. :)

ZV1 2009.10.14. 16:15:34

Sós, darált dióval készül: Sültburgonya-különlegesség 1 kg burgonya, 2 dl tej, 2 dl tejszín, fél dl sűrített paradicsom (püré), 5 dkg darált dióbél, 4 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vegeta, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors. A burgonyát nyersen meghámozom, szeletelem, és egy lapos, nagyobb tepsiben szétterítem. Megsózom. A tejben simára keverem a paradicsompürét, a darált diót, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a vegetát és a borsot, majd a tejszínt is hozzáöntöm. Ezzel a fűszeres öntettel lelocsolom a burgonyát. Alufóliával szorosan befedem, és az előmelegített, forró sütőben legalább 40 percig párolom, végül a fedelét levéve, kissé megpirítom a tetejét. (Frank Júlia receptje)

margit2 2009.10.15. 19:21:58

ZV1! Na lám, lám! Másnak is van olyan recpetje, amibe, ha sós étel, és mégis dió kell! Köszi a recit, ez is jól hangzik! Majd kipróbálom! %razz%

margit2 2009.10.16. 15:06:54

.... Ha megcsináltad a rakott, sajtos kiflit, jelezzed ám!... Kíváncsi lennék a véleményedre! %eek%

ZV1 2009.10.22. 14:09:32

Kedves Margit! Sajnos, nem mostanában fogom elkészíteni. :( (Időnként vacakol a vastagbelem, és diétáznom kell)

margit2 2009.10.22. 20:58:37

Ó nagyon sajnálom, hogy ilyen problémád van! ... Feltétlenül diétázzál, ha erre van szükséged! Jobbulást kívánok Neked! %wink%

ZV1 2009.10.23. 19:44:39

Köszönöm, Margitka. Nagyon aranyos vagy. :)
süti beállítások módosítása