Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Francia krémes...

2011.01.21. 10:05 | margit2 | 38 komment

.

Ezt készítettem a hétvégére. Az ízével és az állagával is meg vagyok elégedve. De a tetejére tett karamell milyenségén még javítanom kell... Már azt is tudom, hogy mit hibáztam.... Egy kicsit túlfőztem, ezért sűrű lett. De szerencsére nem lett kemény, csak vastagabb, mint kellene, és nem fényes.... Na majd legközelebb!

A receptje megtalálható itt: ... Francia krémes

.


A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr266030941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2011.01.21. 11:36:59

JAJJJJJJJJJJJJJJJ NEKEM! Még ebéd előtt vagyok. Akkorát nyeltem, hogy biztos meghallottad?

margit2 2011.01.21. 14:26:16

Dédike! Nem voltam eddig gép közelben, mert főztem. Most jöttem csak be... .. Különben hallottam volna! %lol%

2011.01.21. 15:56:34

Margitka,ez gyönyörű lett,de imádom,nagyon nagyon guszta,elfogom készíteni az tuti:-)

Ditta84 2011.01.21. 15:57:25

Margitka,ez gyönyörű lett,de imádom,nagyon nagyon guszta,elfogom készíteni az tuti:-)

margit2 2011.01.21. 16:03:32

Ditta! Hamarabb elkészülsz vele, mint hinnéd, és nagyon finom! %razz%

amerika24 2011.01.21. 16:23:28

...pedig még igy is remekül néz ki...:) ...karamelles bevonattal még sosem csináltam...mindig csak csokival...de biztosan így is finom... ...egy időben nálam csak ez volt, mostanában nem csináltam...pedig nagy kedvenc nálunk...

margit2 2011.01.21. 16:48:07

Köszi, már elég régen nem csináltam ... Tulajdonképpen olyan karamell hatása van, de kávés ízesítésű krémet tettem a tetejére. Az íze finom, és puha is, de ezzel gyorsan kell dolgozni, és nem szabad túl sokáig főzni... %wink%

Ditta84 2011.01.21. 17:31:06

Margitka segítségre lenne szükségem,olyan receptet keresnék,mint e kekszes kókusztekercsed,csak olyan amilyet tudod a vásárokban is árulnak,szerintem az nem is vajas vagy nem tudom,esetleg valami ötlet,vagy recept?előre is köszönöm

Anna3 2011.01.21. 17:37:58

Sztem meg tökéletes! És biztos finomabb, mint a cukrászdai

Hajnalkép 2011.01.21. 18:41:03

Ennél szebb dolog talán nincs is a világon. Érzem az izét a számban, nagyokat nyelek....

katavagyok 2011.01.21. 18:42:22

Annyira jól néz ki,és igazából,ha így olvasom,nem is tűnik bonyolultnak,mégsem mertem még sosem elkészíteni :(:D

bertuskal 2011.01.21. 18:50:03

hmm...Jól nééz kii(:

margit2 2011.01.21. 19:09:39

Ditta! Én olyant, amit a vásárokban árulnak, nem szoktam csinálni... Talán csak hasonlót, mint a főzött kekszes, keksz tekercs és a keleti csemege. %razz% ..... De hova kellene, milyen célra?

margit2 2011.01.21. 19:11:16

Anna! Köszi, nekünk ízlik nagyon! ... Alkalomadtán csináljad meg Te is, aztán számolj be róla majd! %wink%

margit2 2011.01.21. 19:12:02

Hajnalkép! Akkor ezek szerint Te is ismered az elkészítését! %smile%

margit2 2011.01.21. 19:13:28

Kata! Tulajdonképpen én is mindig csak elhalasztottam a készítését... Pedig nem nehéz... Meg nem is tart olyan hosszú ideig, mint gondolnánk! %wink%

margit2 2011.01.21. 19:15:04

Bertuskal! Üdv nálam!... %smile% Köszönöm Neked is!... Bevallom, hogy még vacsi után is befaltam egy fél szeletkét... Pedig ezt már nem lett volna szabad... %biggrin%

mclub 2011.01.21. 20:06:35

Nekem így is nagyon tetszik! :)

vnj 2011.01.22. 06:44:51

A gyengém a francia krémes...

margit2 2011.01.22. 08:33:41

Köszi! ... De régen láttalak Gyöngyi! %smile%

margit2 2011.01.22. 08:34:52

Judit! Én is imádom, de csak módjával eszek belőle... %razz% Te is szoktál készíteni?

pipimama 2011.01.22. 09:19:01

Szia! Elkészítettem tegnap, ahogy megláttam már mentem is csinálni:) Egy valamit viszont biztos elronthattam, mert a puding a krémbe csomós lett, teli van sárga pudingcsomókkal:( Szerinted mi lehetett a baj?

Ditta84 2011.01.22. 10:36:42

Szeretjük nagyon és magunknak szeretném elkészíteni.

margit2 2011.01.22. 11:37:03

Pipimama! A 4 csomag vaníliás pudingport először ki kell keverni 2 dl vízzel + a 10 dkg cukorral csomómentesen!!!! ... Ha ez meg van, akkor kell beleönteni az 1 liter felforralt vízbe, és együtt forralni sűrűsödésig. ... Ha így csinálok, akkor tuti nem fog becsomósodni! Tehát azt volt a baj, hogy szerintem nem keverted ki csomómentesre a pudingport a 2 dl vízben! Igaz? %eek%

pipimama 2011.01.22. 12:44:08

Margitka! Kikevertem teljesen simára, utána beleöntöttem az egészet a felforralt vízbe és lehet, hogy akkor rántódhatott össze? Akkor még nem is látszottak a csomók, de mikor kicsit hűlt és összekevertem a felvert tojáshabbal akkor már csomók voltak benne...Lehet hogy az volt a baj, hogy amíg felvertem a fehérjét, addig hűlt valamennyit a pudingom? Vagy hogy egyszerre öntöttem bele a vízbe a kikevert pudingot? Lehet apránként kellett volna? Kicsit érthetetlenül fogalmaztam, de remélem ki tudod bogozni:)

margit2 2011.01.22. 13:42:56

A forró vízbe folyamatos keverés közben kell beleönteni a pudingot, és addig keverni, amíg be nem sűrűsödik. De tulajdonképpen a pudingos zacskón is le van írva, hogy folyamatosan kell keverni, mert különben csomós Lesz! %smile% Én ilyenkor a lángot leveszem tartalékra, a bal kezemben van a kikevert puding, azzal öntöm, és a jobb kezemmel pedig keverem folyamatosan a vízbe kerülőt.... Meglátod, hogy legközelebb Neked is jobban fog sikerülni! %wink% ... Attól, hogy hűl a puding, nem lesz csomós! ... Egyszerre ne öntsed bele, hanem folyamatosan! Remélem, hogy így most már sikerült megértenünk egymást! %biggrin%

Dóra Móni 2011.01.22. 14:54:02

Hűűha! Szerintem a teteje is tökéletes! Ha én ilyent tudnék!!! Az már részemről remekmű lenne!! :DDD

pipmama 2011.01.22. 18:17:22

Köszönöm a választ és a receptet is, mert amúgy nagyon finom lett, és a csomók már alig látszanak benne:) Mindenkinek ízlik:) Ha 2. alkalommal csinálom, még jobb lesz:D

margit2 2011.01.22. 18:25:32

Móni! Ha besegítenének e lányok a keverésnél, menne ez Neked is szerintem! %razz%

margit2 2011.01.22. 18:31:50

Pipimama! Biztos, hogy úgy lesz!.. Tudod, hogy gyakorlat teszi a mestert!!!! %wink%

vnj 2011.01.22. 18:35:14

Margit még sose mertem nekikezdeni, de egyszer hátha :)

margit2 2011.01.22. 18:51:37

Judit! Ha egyedül nem mersz nekiállni, akkor fogj be valakit a krém keveréséhez!... Biztos, hogy sikerülni fog! %wink%

vnj 2011.01.23. 13:28:49

Végül is, van pár erős-lekes férfiember illetve férfipalánta a tarsolyomban %mrgreen%

margit2 2011.01.23. 17:45:14

Judit! Igen, és milyen szorgalmasak is!... Szerintem ebbe is besegítenének Neked! %wink%

agoo 2011.01.23. 22:44:01

Fincsi ez igy is én azt gondolom :-)

Ircsike 2011.01.24. 08:17:58

Eddig ilyen latvanyt csak cukraszdaban lattam, ahol a hivatasosok alkottak..... Nagyon ugyes vagy! :)

margit2 2011.01.24. 09:10:14

Agoo! Bizony az volt!... Már nyoma sincsen... De ismétlés az lesz, már meg is ígértem! %razz%

margit2 2011.01.24. 09:14:05

Ircsike! Köszi, aranyos vagy! %smile% ... Ehhez a sütihez én is mindig nehezen állok neki... Pedig a tésztája nagyon egyszerű, és gyorsan meg is sül. A krémnél arra kell vigyázni, hogy folyamatosan, és lassú tűzön kell keverni!... Na a tetejére a máz isteni finom sokat emelt az íz hatásán, de azzal is gyorsabban kell egy picit dolgozni, és NEM SZABAD sokáig főzni, melegíteni... Én most ebbe a hibába estem, ezen akarok még változtatni. %wink%
süti beállítások módosítása