Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Eperturmix sok tejszínhabbal...

2011.05.30. 19:43 | margit2 | 15 komment

.

A jutalom ma is az eperturmix, mégpedig tejszínhabbal... Ugyanis a fagyasztó láda rendbetétele, majd a borsó kitépésének elkezdése volt a délelőtti program. Már 2 sort megcsináltunk. ... De még 6 sor hátra van.... A lényeg, hogy a mai kifejtett borsó a fagyasztó ládában van már.

.

.

Ugye megérdemeltük a finom epert, mert ezt a nagy halom borsót fejtettük ki!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr576030910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erzesek 2011.05.30. 19:55:37

KEdves Margit! Egy kérdésem lenne a konyhatündérhez:) HA sárgaborsófőzeléket szeretnék főzni,akkor előtte be kell áztatnom a borsót vagy megmosom,mert a neten olvastam mindenfélét erről... Segítségedet köszönöm előre is:)

margit2 2011.05.30. 20:11:00

Én mindig este beáztatom, ugyanúgy, mint a lencsét. Ha egy éjszakát ázik, akkor másnap sokkal hamarabb megpuhul! Mindig így szoktam... De lehet, hogy áztatás nélkül is elkészíthető, csak akkor sokkal hosszabb ideig kell főzni, mert lassabban puhul! %wink%

erzesek 2011.05.30. 20:29:10

Köszönöm:)

evimami 2011.05.30. 21:02:06

Áztatni, mert anélkül kemény lesz!

margit2 2011.05.30. 21:49:06

Dédike! Akkor egyetértünk, úgy látom. %wink% Én egyszer próbáltam ki úgy, hogy nem áztattam be este, mert elfelejtettem... Hát nem akart puhulni egyszerre... Nagyon sokáig kellett főzni, és tiszta kásás lett, mire már nem találtam benne kemény szemeket... Soha többet nem főztem úgy....

kata... 2011.05.30. 21:54:01

eper,és friss új borsó!!ááááá,imádom mindkettőt:)

margit2 2011.05.30. 21:58:00

Mi is! %razz% ... Holnap reggel korán akarunk kezdeni, azt hiszem lassan megyek is fürödni!

vnj 2011.05.31. 05:33:17

Enyim borsó most virágzik %eek% %mrgreen% Persze hogy megérdemeltétek, nagyon nagy munka, mire a fagyasztóba bekerül.

margit2 2011.05.31. 07:30:30

Judit! Győrben anyukámnak is most virágzik, öntözi is szorgalmasan, mert az eső ott sem öntözte... Neked is kell öntözni? %eek% ... mert a virágzáskor a legfontosabb a víz neki!

vnj 2011.05.31. 16:28:53

Igen, nekem is kell, le is szidtam az uram, hogy nem figyelt rám a múltkor, pedig mondtam, hogy majd akkor öntse meg jól a borsót, ha virít %mrgreen%, de tegnap este pótolra %wink%

margit2 2011.05.31. 16:43:32

Ma még sem folytattuk a borsó kitépését, a közepén még annyira nem szemesedett be... Aztán elkezdett borulni dörögni az ég.... Gondoltam legalább megázik, és akkor szedjük majd holnap, vagy holnapután... Hát az eső szépen továbbállt, itt csak pár csepp potyogott... %sad% ... Na majd reggel újra megnézegetem a borsót...

hugi02 2011.06.01. 19:35:38

az biztos, hogy megérdemeltétek:) milyen gusztaaa:P az előbb szedtem epret és simán cukrozva ettem nem volt jobb ötletem :D és azta mennyi borsó nagyon szeretem a borsót, kicsi koromban mindig nyersen ettem mikor anyuval fejtettünk.:)

margit2 2011.06.01. 19:44:58

Én is éppen az előbb szedtem egy tál epert. De én nem cukroztam meg, finom édes anélkül is! %razz% ... A borsó kitépését holnap reggel folytatjuk, mivel már szépen beszemesedett a közepén is!... Én is szeretem nyersen, amikor zsenge! %wink%

csipet gabi 2011.06.09. 11:27:25

Atyaég, mennyi borsó! :)) Nem kis munka lehetett megpucolni, de megéri, télen biztosan rengeteg finomság készül majd belőle. :))

margit2 2011.06.09. 15:50:14

Gabi! Azóta még 2-szer ennyit leszedtünk, és kifejtettünk... Na és még majdnem ennyi van hátra a hét végére... aztán vége!!! %wink%
süti beállítások módosítása