Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Paradicsom befőzés...

2011.08.25. 15:24 | margit2 | 8 komment

  

.

Most aztán kedvez az idő a paradicsom érésének, a befőzéseknek... csak győzzük locsolni kora reggel, vagy későn este, aztán szedni és megfőzni... Nekem eddig 26,5 liter van.... Talán holnap, vagy holnapután újra leszedjük, és főzünk be egy újabb adagot...

Így készítem:  .... Paradicsom befőzés  

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr816030882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2011.08.25. 22:12:31

:)...nagyon szépek... ...régebben én is ilyen üvegekbe raktam, de mióta egyszer próbáltam a hétdecis befőttesbe, azóta nincs nagy kedvem a nyakasakat mosni...:)

amerika24 2011.08.25. 22:16:19

...megnéztem azt az ügyes pardicsomdarálód...:o...nekem nincs ilyenem, nagyanyáink régi paszírózóját használom...de igaz, a paradicsomot leforrázom, lehúzom a héját, s csak utána rakom oda főni...ezt paszírozom, majd még tovább főzöm, hogy párologjon el a víz belőle, hogy sűrűbb legyen...nálam is szárazdunsz a vége...:)

margit2 2011.08.26. 07:25:02

Mindegyik üveget ki kell mosni tisztára, csak úgy áll el benne a paradicsom. Az üvegmosó segít ebben... Ja, és az is az előnye, hogy így több elfér a spejzban egymás mellett... Na és, ha felbontok egy üveggel, akkor utána a hűtőben is kevesebb helyet foglal a vékonyabb üveg. Én ragaszkodok ehhez. %wink% Anyukám is úgy főzi, ahogy Te írtad, Neki sincsen ilyen darálója, megszokta már a régi módszert. Meg Ő kevesebbet is főz . %smile%

amerika24 2011.08.26. 09:33:04

...hát az biztos, hogy csak ragyogóan tisza üvegben áll el a befőtt...:)

vnj 2011.08.26. 19:29:36

Én is főztem már be egy adagot %wink%

margit2 2011.08.26. 22:13:03

Judit! Most a nagy melegben, ha kap vizet eleget, akkor szépen terem, csak betegség ne érje! %wink% Ma fűszereset főztem be. 7,5 liter lett. Ebbe most bazsalikomot tettem csak, nagyon finom íze lett tőle! %razz% .

vnj 2011.08.27. 19:00:00

Az enyém beteg... én a következő adagot pizzaszósznak akarom befőzni, friss bazsalikom rozmaring van, csak oreganot kéne frisset szerezni - aztán lehet nem lesz semmi belőle.

margit2 2011.08.27. 20:15:10

Ha már beteg, az bizony elég nagy gond... hiszem még elég sok beérhetne....
süti beállítások módosítása