Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Almarúd...

2011.11.07. 16:22 | margit2 | 24 komment

.

Két napja készítettem el ezt az édességet. Az egyik receptkönyvemben találtam. Nagyon hasonlít a végeredmény a biralmasajthoz. Aki szereti próbálja ki, mert valóban az állaga ugyonolyan marad napokig is, mint frissen. Én megcsinálom máskor is!

A receptje megtalálható itt: .... Almarúd

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr166030866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2011.11.07. 17:16:17

...érdekes, rendes almából még nem is hallottam...viszont birsalmából csináltam régen, nagyon finom volt...

Anna3 2011.11.07. 18:00:19

Nagyon Jó! De most részemről mindent a szemnek. Eü okokból diétázom, de ha egyszer vége lesz, mindent bepótolok!

margit2 2011.11.07. 18:15:57

Amerika! Én csak egyszer készítettem el birsalmából, igaz, hogy finom lett, de szerintem több munkával járt... Próbáljad ki ezt is, és várnám a véleményedet! ... Ez nem nagy, és gyorsan elkészül! %wink%

margit2 2011.11.07. 18:16:32

Anna! Remélem, hogy nem komoly a gond! %wink%

vnj 2011.11.08. 05:27:13

Jó reggelt %smile%. mennyi sok finomság, a sajtos főzött karika nálunk nem lenne biztonságban %wink%. Végre kész a gépem %biggrin%

margit2 2011.11.08. 07:25:51

Judit! De egy adag nem is lenne elég a sajtos karikákból! %razz% De jó, hogy van géped, nagyon örülök én is!... hiányoztál ám! %wink% .

szederke 2011.11.09. 21:08:41

30 deka alma?nem kevés az?

margit2 2011.11.09. 21:52:13

Szederke! Bizony ekkora mennyiséghez pontosan ennyi kell!... Én azóta megcsináltam még egyszer. A mostaniba mazsola helyett aszalt sárgabarack, és saját aszalású szilvát raktam. Próbáld csak ki Te is! %wink%

szederke 2011.11.10. 14:08:07

akkor megpróbálom:)

margit2 2011.11.10. 15:30:49

Nyugodtan csináljad csak meg!... Egyre kell vigyázni, mégpedig arra, ha a diót és a vágott mazsolát, vagy aszalt gyümölcsöt is belerakod, akkor már folytonosan keverni kell, hogy ne tudjon leégni. ... Én hol kisebbre vettem a gázon a lángot, hol magasabbra, addig, amíg nem találtam elég sűrűnek! Meglátod, hogy ízleni fog! Majd számolj be róla, ha elkészítetted, oké! %wink%

csima 2011.11.10. 22:49:22

Margitka! Hogy kell házilag szilvát aszalni?

margit2 2011.11.11. 12:08:56

Csima! Tulajdonképpen 3 féleképpen lehet: 1: Ha jó meleg van, akkor 4-5 nap alatt a napon is lehet, de éjszakára száraz helyre kel tenni! 2: A sütőben, ha olyan van, amiben át tudod állítani a hőfokot. Kb. 40 fokon lékkeveréssel... Persze ellenőrizni kell, hogy mikor jó! 3: Aszalógépben 24 óra alatt megaszalódik. Ezt a Metróban vettem én 4-5 éve, már ezzel csinálom. %wink%

csima 2011.11.12. 20:14:25

Köszönöm! Ezek közül a sütő a legszimpatikusabb.(Aszalógépem nincs, a napnál gyorsabb a sütő.) Jövőre kipróbálom. Te mindegyiket próbáltad?

margit2 2011.11.13. 09:00:40

Igen, kipróbáltam... Te is próbáljad ki majd, szerintem is gyorsabb a sütőben! %wink%

ételital 2011.11.21. 20:27:41

Húúú de jól néz ki!

margit2 2011.11.21. 21:29:12

... Már nyoma sincsen, pedig pár nap múlva újabb rudat csináltam.... Nem utoljára, az is biztos! %razz%

Ditta84 2011.12.16. 17:19:37

Hú Margitka,nagyon tetszik ez a recept,és az elkészítése gyorsnak tűnik,kb mennyi idő alatt sűrűsödik be?

margit2 2011.12.16. 17:48:51

Ez függ az almától is, hogy mennyire lédús... De körülbelül 10-15 perc... Persze ezt fogod látni! ... Amikor már nehéz keverni, akkor jó! %wink%

Ditta84 2011.12.16. 19:53:39

lehet,hogy akkor még beiktatom ezt is ha hazaérek,vagy a férjecském elkészíti:-)nagyon finom lédús édes almám van a pincébe,ha esetleg a hétvégén elkészítem ez karácsonykor teljesen jó még,akár köretnek is jó,vagy inkább desszert?

margit2 2011.12.16. 21:15:43

Ez nagyon finom desszert! %razz% ... Annyit emlegeted, hogy lehet még én is rászánom magamat megint! %wink%

margit2 2011.12.16. 21:21:17

Ditta! A végén úgy leszel, mint én annak idején.... Nekem december 19.-én született a második fiam... Épp ma csináltam Neki egy túró rudi tortát, mert azt kér vasárnapra, akkor jön össze a család nálunk! %razz%

Ditta84 2011.12.17. 10:32:01

Hát lehetséges,bár úgy lenne akkor már itthon is karácsonyozhatnánk:-)A fiacskádnak meg akkor boldog születésnapot így előre is:-)

Ditta84 2011.12.17. 12:36:59

Na el is készítettük Margitka,várjuk a végeredményt,már száradózik,majd ha itthon leszek akkor holnap megkóstolom,ha nem akkor marad karácsonyra,köszi a receptet:-)

margit2 2011.12.17. 19:04:29

Köszönöm az Ő nevében is! %smile% Én továbbra is szurkolok, hogy együtt lehessen a kis családotok karácsonykor! ... Ja és remélem, hogy ízlik majd az almarúd! %wink% .
süti beállítások módosítása