Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Ropogós sós....

2014.05.26. 15:56 | margit2 | 6 komment

Ma egy ropogós sós sütit sütöttem délután, amiben a liszteknek csak az egyharmada a finomliszt.  

A receptje megtalálható itt:  .... Ropogós sós

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr866210980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2014.05.26. 20:16:35

Javában megy nálad az újítás a lisztekben, szeretem a ropogósakat!

Aloha3 2014.05.26. 21:03:59

Biztos nagyon finom...és az különösen jól hangzik, hogy egyharmada csak a finomliszt benne.:-)
További szép esét, jó hetet kívánok Neked!:-)

margit2 2014.05.26. 21:33:14

@Kincse-:
Igen, időnként elkezdek kísérletezgetni... Most újra...
Ma délután voltak vendégeim, mivel tudtam, hogy 5-re jönnek, már délelőtt sütöttem gyorsan 2 rúd túrós rétest, amit bolti réteslappal csináltam. A réteslapokat tejföllel kenem le, és a 4.-re szórtam zabpelyhet is, arra túrótölteléket, meg szórtam rá aszalt vörös áfonyát. Aztán mikor a vizezett konyharuhán feltekerem, olajozott tepsibe teszem. Ott is lekenem még tejföllel, vagy tejszínnel. Ma is nagyon finom lett... A vendégeimnek is ízlett. Na és ez a ropogós is!.. Jó volt rá koccintani...
Ez 2 tepsivel lett. Az elsőt 2 perccel tovább sütöttem, mint a receptben is írtam... ropogós is lett.... a második tepsivel csak 18 percig sütöttem. Az is nagyon ízlik... :-)

margit2 2014.05.26. 21:34:55

@Aloha3:
Na pont ez a cél, hogy minél kevesebb legyen a finomliszt... Tényleg jó mindig másképp csinálni, aztán ami a legjobb, azt többször is megsütöm... :-)

empszi · http://pszichowellness.blog.hu 2014.05.28. 21:30:04

Jól néz ki ez a sós, de a rétes sem lehetett kutya! :)

margit2 2014.05.29. 08:22:22

@empszi:
Köszi. Ami azt illeti gyorsan el is fogyott a rétes, pedig 2 nap után sütöttem meg újra... :-)
süti beállítások módosítása