Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Túrós pogácsa...

2015.12.05. 15:35 | margit2 | 10 komment

Tegnap ismét sütöttem egy tepsi diós rácsost, ma már vágtam is fel belőle... aztán ma korán reggel begyúrtam egy jó nagy adag túrós pogácsának való tésztát is. Délelőtt azt is megsütöttem... Tálcára szedtem ki a tepsiből hűlni. Ekkor fotóztam le. 

A receptje megtalálható itt:    ... Túrós pogácsa

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr518141600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2015.12.05. 18:33:49

Nagyon szépek lettek, és milyen egyszerű a recept . Se sütőpor , se szódabikarbóna...vajon mitől emelkednek ilyen szép magasra ?
Gondolom ez is puha marad sokáig,tartós sós süti...ünnepekre pont megfelelne.

margit2 2015.12.05. 19:35:48

Szerintem a pihentetéstől.... Minimum 4-5 óra pihentetés jó neki....De ha picit több, az sem baj... Sőt!
Mielőtt fogyasztani szeretnétek, 3-4 nappal előtte is lehet sütni...persze frissen azért mindig jobb ez is. :-)
Én most fél kg túróval sütöttem... Szerintem próbáld ki először kisebb mennyiséggel Te is. :-)

margit2 2015.12.06. 15:12:18

@reunalla: Én ezt a fajta pogácsát eddig nem hajtogattam, csak pihentettem... De mindig feljöttek... Majd azért legközelebb kíváncsiságból úgy is kipróbálom. :-)

reunalla 2015.12.06. 23:25:22

@margit2: én mindig hajtogatom 3-4×, kb 40 perces pihenőkkel és nagyon szép lesz

margit2 2015.12.07. 07:14:09

@reunalla: Mindenképpen ki próbálom hajtogatva is. De ahogy olvasom, Te is hagysz a hajtogatás között pihenőket. :-)

reunalla 2015.12.12. 12:44:05

@margit2: nem nekem kell a pihenő, hanem a tésztának :D , megy a hűtőbe vissza, hogy visszakeményedjen ;)

margit2 2015.12.12. 15:55:14

@reunalla: Hihi, nagyon vicces! :-)

Aloha3 2015.12.12. 19:42:22

Ez egy nagyon fincsi pogácsa! Nem rég kaptam meg a receptjét, azóta kétszer sütöttem, én este összeállítottam és másnap reggel került a sütőbe. :-)
további szép estét, jó hétvégét kívánok neked Margitka! :-)

margit2 2015.12.13. 07:37:14

@Aloha3: Erika!
Eleinte én is mindig este gyúrtam össze... De már többször megsütöttem úgy is, hogy kora reggelt begyúrtam, aztán betettem hideg helyre, és csak délután, amikor éppen kellett megsütöttem. Mindig siker lett. :-)
Köszi, Neked is további szép hétvégét! :-)
süti beállítások módosítása