Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Árpagyöngy koszorú...

2016.02.11. 11:34 | margit2 | 2 komment

Nagyon megkedveltük az árpagyöngyöt is. Újabban a rizs helyett többször ezt használom inkább az ételekbe. Tegnap vacsorára a rizskók receptjét vettem elő... De nem akartam túl sokat csinálni, hiszen csak 3-an eszünk belőle... Ezért kicsit csökkentettem a hozzávalókat. Ebbe csak 20 dkg árpagyöngyöt főztem meg, amit előtte 2 órára vízbe tettem kicsit ázni... csak 3 tojást adtam hozzá, na és a többi hozzávalót is csökkentettem.. például a cukorból 3 dkg-ot adtam hozzá... Miután megfőztem vízben a mikróban az árpagyöngyöt 1 csipet só hozzáadásával, belekevertem a többi  hozzávalót is, és a kivajazott szilikonformába mertem. Ezután az előmelegített sütőben megsütöttem 25 perc alatt, de még 5 percre tettem rá sütőpapírt, és kicsit úgy is sütöttem... Ezt követően kiraktam egy rácsra hűlni... Később étcsokoládés pudingot is főztem hozzá, azzal nagyon finom.

Itt olvashattok: az árpagyöngy jótékony hatásairól

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr958381624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2016.02.13. 15:50:32

Szerintem akiknek főzöl, azok minden nap megcsókolhatják a kezed! :)
Változatosan és finoman sütsz és főzöl, honnan tanultad, hogy így kell csinálni?

margit2 2016.02.13. 16:33:00

@Kincse-: Köszi, igyekszem... de én már asszonyként tanultam ezeket a nagymamától! :-)
süti beállítások módosítása