Nagyon megkedveltük az árpagyöngyöt is. Újabban a rizs helyett többször ezt használom inkább az ételekbe. Tegnap vacsorára a rizskók receptjét vettem elő... De nem akartam túl sokat csinálni, hiszen csak 3-an eszünk belőle... Ezért kicsit csökkentettem a hozzávalókat. Ebbe csak 20 dkg árpagyöngyöt főztem meg, amit előtte 2 órára vízbe tettem kicsit ázni... csak 3 tojást adtam hozzá, na és a többi hozzávalót is csökkentettem.. például a cukorból 3 dkg-ot adtam hozzá... Miután megfőztem vízben a mikróban az árpagyöngyöt 1 csipet só hozzáadásával, belekevertem a többi hozzávalót is, és a kivajazott szilikonformába mertem. Ezután az előmelegített sütőben megsütöttem 25 perc alatt, de még 5 percre tettem rá sütőpapírt, és kicsit úgy is sütöttem... Ezt követően kiraktam egy rácsra hűlni... Később étcsokoládés pudingot is főztem hozzá, azzal nagyon finom.
Itt olvashattok: az árpagyöngy jótékony hatásairól