Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Császármorzsa másként...

2007.12.06. 17:42 | margit2 | 22 komment

.
Tünde ajánlotta nekem ezt a receptet, mert Ő nem úgy csinálja, ahogy én. Ezt tepsiben kell csinálni, és a végeredmény nagyon finom!
.
A recept megtalálható itt: ..... Császármorzsa ( smarni!)
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr666031470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajnalodik 2007.12.06. 20:28:43

Hmmmmm micsoda finomságok vannak itt:))

margit2 2007.12.06. 20:51:03

Hajnalodik! Ez bizony gyorsan elkészül, és valóban nagyon finom is! %razz%

Blue Ocean 2007.12.07. 05:36:56

Legyen nagyon szép a napod!:-)

marisom 2007.12.07. 06:06:19

nem rég csináltam én is nagyon szeretem, guszta nagyon. Kellemes napot!

vnjudit 2007.12.07. 06:06:36

Biztos finom volt! Szép napot mára is!

margit2 2007.12.07. 08:43:26

Maris és Judit! Bizony nagyon finire sikeredett! A lényeg még, hogy olyan egyszerű, gyorsan el is készül! Gyakrabban összedobom majd, ha kiadós levest főzök! %wink%

Sugi 2007.12.07. 15:24:13

Imádom a császármorzsit:)Guszta nagyon;) Drága Margit!Gyönyörű hétvégéd legyen, szeretettel puszillak!

margit2 2007.12.07. 16:18:16

Szia Sugi! Örülök, hogy újra jelentkeztél! Neked is legyen kellemes hétvégéd! %smile%

Manólány 2007.12.07. 19:41:45

Már a látvány is csodaszép.

margit2 2007.12.07. 21:21:11

Manólány! Ez az az étel, ami kiadós leves mellé jó, és pillanatok alatt elkészül! %razz%

Blue Ocean 2007.12.08. 15:45:49

Kellemes hétvégét!:-) Ölellek!

Dorozs 2007.12.08. 17:34:14

Eszméletlen... HOgy Te miket tudol... :)

margit2 2007.12.08. 19:23:14

Blue! Remélem, hogy neked is hasznos, és nyugis napod volt! További szép estét! %smile%

margit2 2007.12.08. 19:24:12

Dorozs! Ez igazán egyszerű, de nagyon finom édesség! Te nem ismered? ... El sem hiszem! %wink%

Kati 2007.12.08. 23:16:17

Búzadarásan eddig egyszer készítettem csak, nekem így ízlett nagyon.Állítólag így az eredeti. Lányom, párom meg a krumplis változatát szeretik. Párom nagymamája mindíg így készítette, tőle tanultam, és ezért ez a kedvencük. Sós vízben főtt áttört langyos krumplihoz tojást tejet meg lisztet keverni, olyan nokedli szerű tészta legyen.Lapos teflonba olajat tenni, 2-3 ek.rá lapos lepénykéket kanalazni , fedő alatt lassan sütni,fordítani,majd fa spatulával apróbbra vagdosni.Szemes kristálycukorral, és salátával esszük.

margit2 2007.12.09. 14:04:44

Ez érdekes, így még nem is hallottam! %smile%

Kati 2007.12.09. 20:54:56

Ez amolyan hajósias sváb étek.

margit2 2007.12.10. 09:12:04

De gyors, és finom! %wink%

Lazac 2007.12.11. 12:55:51

Ennek a receptjét hol lehet megtalálni? Pls.

margit2 2007.12.11. 13:24:31

Lazac! A fórumom receptes topikjában van a 977-es hozzászólásban. De rövid, be is másolom Neked ide: Császármorzsa: /Tünde Hozzávalók: ------------ 4 tojás, 3 dl tej, 25 dkg rétesliszt, 3 dkg olvasztott margarin, vagy vaj, 3 ek. porcukor, 8dkg zsír, vagy olaj Elkészítés: ----------- 4 toj sárgáját jól elkeverni 3 ek. porcukorral, hozzá a lisztet, a tejet, a margarint, és a 4 tojás fehérje keményre vert habját. Közepes méretű tepsiben( az enyém kb. 22x34 cm-es)melegítünk zsírt vagy olajat, beleöntjük a tésztát. 180 fokon 20-25 percig sütjük, kivesszük, kanállal apróra vagdaljuk- morzsoljuk a tepsiben és visszatesszük pirulni. Ha már piros(mi úgy szeretjük), ha kivettem még egyszer jól összekeverem-morzsolom, aztán baracklekvárral megesszük. %razz%

Lazac 2007.12.11. 13:56:21

Marg! Örök hálám! %lol%
süti beállítások módosítása