Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Padlizsánkrém....

2010.08.21. 20:07 | margit2 | 20 komment

.

.

Szerencsére az idén nagyon sok és nagy padlizsán nő a kertben... Ez a sok esőzésnek köszönhető!.... Legalább van valami haszon is, nem csak károkat okozott a rengeteg víz.... Ma padlizsánkrémet főztem be, lett 8 liter. Imádom!

A receptje megtalálható itt: .... Padlizsánkrém

.

Mivel pogi még volt ma nem sütöttem... de vettünk dinnyét.... Na végre ez isteni édes! ... Pedig eddig olyan víz ízűt vettünk, hogy nehezen szántam rá magamat....

.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr746030995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata... 2010.08.21. 20:17:46

A padlizsán valahogy még sosem jött be a konyhámba,azt sem tudom,milyen ízű%eek% de a dinnye annál inkább!!!!:D mi is nagyon finomat vettünk,és az ára is elfogadható,végre:):D

Agoo 2010.08.21. 20:33:25

Nekem volt már szerencsém padlizsánkához..:-) Amikor megcsináltam frissen..nagyon nem izlett..de másnap reggelire friss zsemlével már nagyon! ...de ennek ellenére nem csináltam többet..mivel nekem kellett megennem az ehgészet..családnak nem izlett..persze tudom ezt is többféleképpen lehet elkésziteni..:-)

margit2 2010.08.21. 20:58:13

Kata! Én bizony nagyon szeretem a padlizsánt rántva is!... Aki a halat szereti, annak ez is ízlik biztosan.... Én kicsit hasonlítom is a hal ízéhez.... Nagyon finom tartár mártással! %razz%

margit2 2010.08.21. 21:03:11

Agoo! Nálunk is ketten szeretjük a padlizsánkrémet a férjemmel. De mi viszont akár minden nap ennénk reggelire! ... Rántva megeszi mindkét fiam, de Ők azért nincsenek annyira oda érte... %wink% Nem régen voltunk vendégségben, ahol pirított kifli karikákra kenve kínálták, nekünk nagyon bejött! %smile%

Agoo 2010.08.21. 21:29:39

Nem lehetett rossz..majd a hideg téli estéken..piritoskenyérre kenve teával :-) :-)

iluska 2010.08.21. 22:02:33

Szuper recept, idén én is tervezem a padlizsánkrém befőzést. A késztermék mennyire szilárd Margit?

margit2 2010.08.22. 06:51:57

Agoo! Úgy bizony!... De sima kenyérre, kiflire, zsemlére kenve is isteni krém! %razz%

margit2 2010.08.22. 06:53:17

Iluska! Én olyan szépen kenősre hagyom... Mi így szeretjük.... De ha Te sűrűbbre szeretnéd, akkor tovább kell főzni.... %wink%

Elmélkedő 2010.08.22. 06:59:43

Soha nem ettem padlizsánt de annyian mondták már hogy jaj de finom..lehet hogy rászánom magam...

margit2 2010.08.22. 07:25:06

Egy próbát biztos megér! %smile%

amerika24 2010.08.22. 07:57:07

...nekem is van pár bokor, és tényleg ők nem bánták a sok esőt...:) ...még sosem főztem ilyen krémet...el sem tudom képzelni az ízét... ...nálunk tojással és rántva eszik...és persze sütve, paradicsommal , sajttal a tetején...ezt próbáltad már ?

margit2 2010.08.22. 10:04:01

Amerika! Így még nem próbáltam... De jó, hogy leírtad, holnap ez lesz a reggelink! %razz%

vnjudit 2010.08.22. 14:30:06

Nekem idén ez is tönkrement :( pedig mindig szép és sok padlizsánom volt. Na majd jövőre %wink%

Dédike 2010.08.22. 15:46:13

Én is úgy jártam, mint Jutka. Az első nagy vihar tönkre tette. Így az idén vennem kell, mert sok féle képpen szeretem.

margit2 2010.08.22. 16:34:46

Judit! Nekem viszont most sikerült nagyon jól a padlizsán... Ma is rántottam ki a hal mellé ebédre! %razz% ... Lehet, hogy jövőre meg én irigykedek, hogy Neked mennyi van..... %mrgreen%

margit2 2010.08.22. 16:45:41

Dédike! Ha nincsen elég, én is szoktam venni, persze azért olyan sokat nem, mint amennyi most terem itthon... %wink%

iluska 2010.08.22. 20:59:47

Nálunk a férjem szereti, de sűrűn.

margit2 2010.08.23. 07:17:10

Iluska! Akkor bizony úgy kell csinálnod ! %wink%

ametiszt 2010.08.23. 12:01:27

Nagyon szeretem a padlizsánt minden formájában elkészítve. Képzeld,a múlt héten kaptam egy halogén sütőt,most ezzel kísérletezem,mit hogyan kell benne elkészíteni. Nagyon tetszik,gyors,tiszta,és finomak nagyon a benne készített ételek. Tegnap a kenyeret és a kalácsot is abban sütöttem.

margit2 2010.08.23. 12:14:50

Biztos jó lehet.... Csak próbálgassad, hogy minél előbb tudjad sokféle finom étel készítésére használni! ... Használd egészséggel! %wink%
süti beállítások módosítása