Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Francia kenyér kovásszal....

2011.02.01. 13:44 | margit2 | 14 komment

.

.

Újabban közkedvelt lett itthon a francia kenyér kovásszal való sütése. Sokkal tovább puhább marad a kenyerünk, és ami a lényeg, hogy szeletelés közben sosem morzsálódik. Nagyon finom ez a kenyér. El is határoztam, hogy most már ebből fogok sütni lehetőleg minden sós péksüteményt. A zsemle és a bagett is nagyon kapós volt. Na és itt a megadott mennyiségből 2 rúd francia kenyerünk lesz, ami bizony akár 3 napig is elég itthon. De még akkor, a harmadik nap is tökéletesen puha, finom a kenyér!

A receptje megtalálható itt: .... Francia kenyér kovásszal.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr546030939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditta84 2011.02.01. 19:11:41

Margitka,ezek aztán kenyerek,gyönyörűek lettek,most már eltudom képzelni az illatát is:-). Akarok holnap sütni valamilyet én is,valami ötlet esetleg amit érdemes kipróbálnom, meg amit én is meg tudok sütni:-))?Ja meg egy kérdés ,az a sikér az micsoda,ha nincs akkor mivel lehet helyettesíteni?

margit2 2011.02.01. 20:04:52

Ditta! Ha nincs sikéred, akkor próbáljál meg venni BL-80-as lisztet, az nagyon jó kenyérliszt! Különben a sikér okozza a búzalisztből készült tészta nyújthatóságát.... Beszerezhető: Bio boltokban, vagy gyógynövény szaküzletekben. Nem kell sok belőle, de ha sima lisztet használok csak, akkor mindig teszek bele 1 mokkáskanállal! Nagyon jó bele. Én még az ecetet is nagyon szeretem használni. Ezt az aszkorbinsav helyett teszem bele. Egy 50 dkg lisztes adaghoz 1 kávéskanál 10 %-o ecetet teszek. Attól foszlósabb lesz a kenyér! %wink%

Ditta84 2011.02.01. 20:31:15

Margitka az nekem is van már mint a BL-80 AS lisztem ,akkor nem kell beletennem sikért,ha olyan lisztet használok?.ja a mostani kenyeremben én is ecetet használtam mert nem volt az a aszkorbinsavam itthon:-)

margit2 2011.02.01. 21:22:31

Ditta! Láttam, hogy nagyon jól sikerültek a kenyereid! ... Hamar ráéreztél, hogy milyennek is kell lennie a tésztájának! Igazán ügyes vagy! %smile% Ja, és én most már mindig ecetet használok, szerintem tökéletesen megfelel! %wink%

margit2 2011.02.01. 21:25:34

Ha BL-80-as lisztet használsz, akkor abba nem fontos sikért tenni!

amerika24 2011.02.02. 10:50:24

...szép friss péksütemények...és ezért még sorakozni sem kell az üzletbe...ez aztán valóban házi, még ha francia akkor is...:)

margit2 2011.02.02. 12:56:20

Bizony ennek csak a neve francia! %mrgreen%

Ditta84 2011.02.02. 13:50:21

Köszönöm Margitka a segítséget,akkor nem kell sikért használni,na de ha megyek legközelebb az Auchanba akkor majd ott veszek sikért,mert ott van Bio bolt:-)

margit2 2011.02.02. 14:24:39

Ditta! Szívesen! %smile% Nekem mindig több itthon a sima liszt, ezért is használok sikért szinte állandó jelleggel. Már kitapasztaltam, hogy mennyi elég belőle, én meg vagyok elégedve a végeredményekkel. %wink%

Ditta84 2011.02.02. 19:01:15

Na majd akkor én is fogok vásárolni legközelebb:-)

Ircsike 2011.02.03. 05:09:24

Az a tapasztalatom, hogy az otthon keszitett kenyerek sokkal finomabbak a boltinal, a hazban erezheto illat pedig mar csak hab a tortan. :) Gyonyoru a kenyered! :)

margit2 2011.02.03. 08:08:58

Ditta! Feltétlenül számolj be majd a Te benyomásodról utána, oké! %wink%

margit2 2011.02.03. 08:10:57

Köszi Ircsike! Valóban ez így van, nagyon jó a friss kenyér illata!... Na persze az íze is! %razz%

Hajnalkép 2011.02.18. 06:31:11

Na, ezt én is kipróbálom. Lassan már csillagászati összeg lesz egy kenyér a boltba.
süti beállítások módosítása